Deep Learning u programskom jeziku R — BelgradeR meetup u beogradskom Startit Centru

Meetup će se održati 11. juna sa početkom od 18 časova.

Tema novog BelgradeR meetupa će biti Deep Learning u programskom jeziku uz pomoć biblioteke Keras.

Krajem 2017. godine pojavila se R biblioteka Keras na kojoj su zajednički radili RStudio i Fransua Šole (autor originalne Python biblioteke Keras). Za kratko vreme Deep Learning i Keras su postali vrlo popularni među korisnicima R-a. Na predstojećem meetupu će biti reči upravo o ovom paketu — njegovoj instalaciji i primenama.

Teme

U uvodnom delu će biti objašnjen postupak instalacije paketa, a zatim će kroz nekolicinu slučajeva upotrebe i interesantne primere biti predstavljene mogućnosti koje Keras pruža. Ukoliko vreme dozvoli, deo prezentacije će biti posvećen tehničkim detaljima Deep Learninga i Kerasa.

Na meetupu će biti reči i o predstojećim dešavanjima u R zajednici, uključujući i kratku prezentaciju WhyR? 2018 konferencije koja se ove godine održava u poljskom gradu Vroclavu od 2. do 5. jula.

Predavač

Predavač na meetupu će biti Marcin Košinski, organizator R korisničke grupe u Varšavi. Takođe, Marcin je organizator ovogodišnje WhyR? konferencije. Tokom obrazovanja, on se specijalizovao za statističku analizu podataka. Trenutno se bavi razvojem R biblioteka i survival analizama, a profesionalno je angažovan na unapređivanju metoda kvantitativnih analiza u marketingu u kompaniji Gradient Metrics.

Prijave

Meetup će se održati 11. juna sa početkom od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Učešće je besplatno, ali je potrebno da svoje prisustvo prijavite preko sledeće stranice.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Danica Kovač

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu