Deep Learning u programskom jeziku R — BelgradeR meetup u beogradskom Startit Centru

Meetup će se održati 11. juna sa početkom od 18 časova.

Danica Kovač - 2. Jun, 2018.

Tema novog BelgradeR meetupa će biti Deep Learning u programskom jeziku uz pomoć biblioteke Keras.

Krajem 2017. godine pojavila se R biblioteka Keras na kojoj su zajednički radili RStudio i Fransua Šole (autor originalne Python biblioteke Keras). Za kratko vreme Deep Learning i Keras su postali vrlo popularni među korisnicima R-a. Na predstojećem meetupu će biti reči upravo o ovom paketu — njegovoj instalaciji i primenama.

Teme

U uvodnom delu će biti objašnjen postupak instalacije paketa, a zatim će kroz nekolicinu slučajeva upotrebe i interesantne primere biti predstavljene mogućnosti koje Keras pruža. Ukoliko vreme dozvoli, deo prezentacije će biti posvećen tehničkim detaljima Deep Learninga i Kerasa.

Na meetupu će biti reči i o predstojećim dešavanjima u R zajednici, uključujući i kratku prezentaciju WhyR? 2018 konferencije koja se ove godine održava u poljskom gradu Vroclavu od 2. do 5. jula.

Predavač

Predavač na meetupu će biti Marcin Košinski, organizator R korisničke grupe u Varšavi. Takođe, Marcin je organizator ovogodišnje WhyR? konferencije. Tokom obrazovanja, on se specijalizovao za statističku analizu podataka. Trenutno se bavi razvojem R biblioteka i survival analizama, a profesionalno je angažovan na unapređivanju metoda kvantitativnih analiza u marketingu u kompaniji Gradient Metrics.

Prijave

Meetup će se održati 11. juna sa početkom od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Učešće je besplatno, ali je potrebno da svoje prisustvo prijavite preko sledeće stranice.