Drugi po redu novosadski R&D meetup će se organizovati u sredu, 18. aprila od 18 časova u Startit Centru Novi Sad. Na ovom okupljanju ćemo čuti dva vrlo konkretna tehnička predavanja o praktičnim primenama dubokog učenja odnosno deep learninga. 

Predavači imaju dosta iskustva u razvoju kompleksnih tehnoloških sistema u zemlji i inostranstvu, a uz dole nabrojane predavače sa kojima ćemo se družiti na licu mesta, imaćemo i uključenje jednog od članova tima iz mesta gde se radi na razvoju hardvera — iz Kine.

Optimizacija Deep Learning algoritama za mobilne procesore

Na prvom delu mitapa Dušan Nastić i Uglješa Milić uvešće nas u generalnu priču zašto danas postoji potreba da se deep learning aplikacije izvršavaju na mobilnim uređajima i zbog čega je ovaj projekat koji se razvija u Srbiji interesantan i jedinstven na ovim prostorima.

Pričaće nam o specifičnom procesoru koji se nalazi u većini mobilnih uređaja danas i uvesti u korišćenje Halide programskog modela kao sredstvo pisanja i optimizovanja Deep Learning i Image Processing algoritama.

Predstaviće nam kakav potencijalni uticaj celokupan machine learning može imati na dalji razvoj mobilnih procesora, njihovog lakšeg programiranja, bržeg izvršavanja algoritama, a sve to uz manju potrošnju energije.

Detekcija atrijalne fibrilacije pomoću Deep Learninga

U drugom delu meetupa Miljan Milanović i Srđan Jovanović predstaviće aplikaciju za detekciju atrijalne fibrilacije i izazove na koje su naišli radeći na telemedicinskom rešenju HUMEDS. Aplikacija je bazirana na konvolucionoj mreži od 34 sloja i koristi podatke iz EKG signala.

Biće reči o arhitekturi ove neuralne mreže, preprocessingu, načinu treniranja, validaciji i imaćemo direktno uključenje iz Kine gde deo HTEC AI tima radi na unapređenju postojećih algoritama, kreiranju novih i to na superračunarima.

Prijavi se

Prisustvo događaju je otvoreno za javnost, molimo vas samo da se prijavite pomoću ovog obrasca.