U sredu, 14. decembra sa početkom od 18č u novosadskom Startit Centru održaće se treći WordPress meetup.

Organizatori najavljuju predavanja u kojima ćete naučiti više o tehničkoj strani opimizacije, začkoljicama koje donosi kreiranje plagina za dodavanje WordPress funkcionalnosti, a biće priče i o tome kako koristiti blog u poslovne svrhe.

Igor Aleksić, freelence web dizajner i developer, u svom predavanju osvrnuće se na tehnički deo ubrzavanja sajta (server speed optimization & wordpress speed optimization) koje pružaju mogućnost posetiocima da sajt brže otvaraju i u isto vreme da vam poveća poziciju na pretraživaču.

Senior WordPress developer, ujedno i drugi govornik ovog meetup-a, Ratko Šolaja fokusiraće se na primere najbolje prakse, vodeći vas kroz čitav proces kreiranja, a što će nesumnjivo dovesti do toga da pred sobom imate WordPress instalaciju sa maksimalnim funkcionalnostima.

Danas, kada više od 200 miliona internet korisnika koristi razne aplikacije za blokiranje reklama postavlja se pitanje da li zaista želite da rizikujete da vaša poruka ne dođe do (potencijalnih) klijenata. Maja Žikić već neko vreme balansira između poljoprivrede i IT sektora, a u svom predavanju predstaviće odlike kvalitetnog sadržaja.

Događaj je besplatan, ali je potrebno prijaviti se — to možete učiniti ovde.