Decembarski BelgradeR meetup — O manipulaciji finansijskim vremenskim serijama u R-u

Predavač Miloš Vilotić govoriće o osobinama prinosa finansijskih vremenskih serija, kao i o funkcijama za preuzimanje i transformaciju vremenskih serija.

Nevenka Rangelov - 13. Decembar, 2016.

Decembarsko izdanje BelgradeR meetupa održaće se sutra u prostorijama Devana Labsa.

Tema okupljanja biće manipulacija finansijskim vremenskim serijama u R-u. Biće reči o osobinama prinosa finansijskih vremenskih serija, kao i o funkcijama za preuzimanje i transformaciju vremenskih serija.

Predavač Miloš Vilotić, autor R paketa belex, prezentovaće funkcije za preuzimanje podataka sa Beogradske berze. Prikazaće osnovne transformacije kako bi se dobile strukture podataka pogodne za dalju analizu, par korisnih funkcija paketa xts i kako jednostavno vizuelizovati finansijske vremenske serije. Takodje, biće prikazane i funkcije za preuzimanje finansijskih podataka pomoću paketa quantmod, eurostat i Quandl. Prezentacija će biti u formi kratkih i jednostavnih primera.

Prijava

BelgradeR meetup zakazan je za 14. decembar u 18 i 30 u prostorijama Devana Labsa (Knez Mihailova 11). Svoj dolazak možete prijaviti na stranici BelgradeR meetupa.

?>