Data Science u finansijskoj industriji — meetup u Startit Centru Beograd

Meetup posvećen finansijskoj industriji biće održan u četvrtak, 29. avgusta, u 18 časova.

Nauka o podacima i napredna analitika su neophodni ako moderna banka želi da prati konkurenciju i da bude vođena podacima. Prikupljanje relevantnih informacija iz različitih izvora je nešto što omogućuju nove tehnologije i alati. Odluke zasnovane na podacima više ne zavise samo od internih izvora podataka, već i od trećih, otvorenih podataka koji se mogu kombinovati sa postojećim informacijama iz osnovnih bankarskih sistema.

Na meetupu će biti stavljen fokus na to kako se korišćenjem programskog jezika R može postaviti analitički sistem koji je uštedeo više od 22 miliona dolara na dvogodišnjem nivou u finansijskom sektoru, konkretno na slučaju ATM mašina. U okviru predavanja će biti predstavljeno koje su biblioteke i feature-i korišćeni i zašto, koje su naučene lekcije i na koje se dodatne industrije mogu koristiti slični pristupi.

Takođe će se približiti rad data scientista u finansijskom sektoru i predstaviti sa kakvim se izazovima svakodnevno susreću.

Predavači

Aleksandar Linc-Đorđević, Data Science Expert, govoriće na temu „Korišćenje moći programskog jezika R u finansijskom sektoru”. 

Predrag Maletić, Advanced analytics specialist, govoriće na temu „Moderno bankarstvo i nauka o podacima”. 

Prijave

Meetup će biti održan u četvrtak, 29. avgusta, u 18 časova u Startit Centru Beograd (Savska 5). Ulaz je slobodan za sve zainteresovane, a prijava je neophodna putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Marija Anđelić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu