Data Science u finansijskoj industriji — meetup u Startit Centru Beograd

Meetup posvećen finansijskoj industriji biće održan u četvrtak, 29. avgusta, u 18 časova.

Nauka o podacima i napredna analitika su neophodni ako moderna banka želi da prati konkurenciju i da bude vođena podacima. Prikupljanje relevantnih informacija iz različitih izvora je nešto što omogućuju nove tehnologije i alati. Odluke zasnovane na podacima više ne zavise samo od internih izvora podataka, već i od trećih, otvorenih podataka koji se mogu kombinovati sa postojećim informacijama iz osnovnih bankarskih sistema.

Na meetupu će biti stavljen fokus na to kako se korišćenjem programskog jezika R može postaviti analitički sistem koji je uštedeo više od 22 miliona dolara na dvogodišnjem nivou u finansijskom sektoru, konkretno na slučaju ATM mašina. U okviru predavanja će biti predstavljeno koje su biblioteke i feature-i korišćeni i zašto, koje su naučene lekcije i na koje se dodatne industrije mogu koristiti slični pristupi.

Takođe će se približiti rad data scientista u finansijskom sektoru i predstaviti sa kakvim se izazovima svakodnevno susreću.

Predavači

Aleksandar Linc-Đorđević, Data Science Expert, govoriće na temu „Korišćenje moći programskog jezika R u finansijskom sektoru”. 

Predrag Maletić, Advanced analytics specialist, govoriće na temu „Moderno bankarstvo i nauka o podacima”. 

Prijave

Meetup će biti održan u četvrtak, 29. avgusta, u 18 časova u Startit Centru Beograd (Savska 5). Ulaz je slobodan za sve zainteresovane, a prijava je neophodna putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Anđelić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu