„Data Science karavan” — okupljanje Data Science zajednice kroz decentralizaciju znanja u šest gradova

Novosadski Data Science događaj će biti održan u četvrtak, 5. decembra, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 26. Novembar, 2019.

Data Science Srbija osnovana je pre četiri godine sa ciljem da okupi sve ljude koji se bave ili žele da se bave podacima. Ova organizacija nedavno je oformila novi Upravni Odbor i okrenula se ka jačanju internih kapaciteta zarad još uspešnijeg delovanja na lokalu.

Data Science Srbija je od nastanka radila na stvaranju uslova za razvoj stručnjaka koji praktično primenjuju svoje znanje za dobrobit ekonomije i društva. Pored toga, ova organizacija zagovara nauku o podacima kao nacionalno značajnu oblast specijalizacije Srbije.

Vođeni željom da Srbiju stave na globalnu mapu kada je reč o dostignućima i stručnosti profesionalca iz Data Science oblasti, kao i da oforme sistem u kojem će mladi moći adekvatno da se razvijaju u ovom domenu — Data Science Srbija organizuje Data Science karavan”. Osim započetog rada na Nacionalnoj AI strategiji, ovo je jedan od važnijih projekata organizacije u 2019. godini.

Data Science karavan” podrazumeva niz neformalnih i sadržajem bogatih meetup-a u šest gradova Srbije. Ova serija događaja ima za cilj decentralizaciju znanja i umrežavanje različitih IT profesionalaca, Data Science stručnjaka, brendova i kompanija, kao i svih entuzijasta koji bi voleli da nauče više o Data Science oblasti. 

Program „karavana” se sastoji iz tri celine:

Prijava

Za „Data Science karavan” u nekom od gradova zainteresovani se mogu prijaviti preko sledećih linkova: Niš (2.12.2019), Kragujevac (4.12.2019), Novi Sad (5.12.2019), Čačak (9.12.2019), Subotica (11.12.2019) i Beograd (12.12.2019).

Više informacija o radu Data Science Srbija nalazi se na sajtu ove zajednice. Ukoliko je neko zainteresovan da postane član Data Science Srbiie ili da ima želju da dobija redovne informacije o dešavanjima i novostima, može poslati mejl na ovu adresu: membership@datascience.rs.