DaFED organizuje novi kurs u Novom Sadu — Prijave otvorene za sve koji žele da nauče Angular.js

Za sve koji imaju želju da se bave front-end razvojem na naprednijem nivou, DaFED otvara poziv za kurs Angular.js-a, trenutno najpopularnijeg MVC frameworka za razvoj klijentskog dela web aplikacija.

DaFED već nekoliko godina unazad puni sale novosadskih amfiteatara, pružajući svojim posetiocima nova znanja, poznanstva i prilike za razvoj karijere.

Nakon 4 godine organizovanja edukativnih IT okupljanja i radionica, kao i tri uspešno organizovana JavaScript kursa u Novom Sadu i Beogradu, ekipa pokreće i kurs Angular.js-a.

Angular.js trenutno važi za najpopularniji MVC framework za razvoj klijentskog dela web aplikacija.

Tokom trajanja kursa polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovnim konceptima razvoja aplikacija u Angular.js-u, kao i sa tehnologijama koje su preduslov za rad sa ovom, ali i sličnim bibliotekama.

Nakon savladavanja osnovnih delova Angular.js-a polaznici će raditi na kreiranju svojih biblioteka (tzv. direktiva i servisa) koje će implementirati u web aplikaciju na kojoj će raditi.

Sadržaj kursa

Program traje 7 nedelja i obuhvata 28 časova, a predavanja se realizuju u dvosatnim večernjim terminima – utorkom i četvrtkom od 19h do 21h. Kurs obuhvata i teoriju i praktičan rad.

Po nedeljama, program kursa izgleda ovako:

 1. Uvod u Angular.js, potrebni alati i okruženja za rad
 2. MVC komunikacija, model-binding i ugrađene direktive
 3. Page routing i templating, rad sa servisima, pisanje Unit testova
 4. Komunikacija sa serverom, implementacija autentifikacije i autorizacije
 5. Filteri i custom direktive (komponente)
 6. E2E testiranje i automatizacija upotrebom Grunt/Gulp alata
 7. Analiza performansi i završetak rada na projektu

Detaljnije o programu pročitajte ovde.

Osim 2 zvanična termina nedeljno, kurs će se odvijati u vidu komunikacije kroz neki od kolaborativnih alata između grupe i predavača ostalim danima po potrebi, a predavač će biti dostupan svakodnevno za sva pitanja i konsultacije.

Broj polaznika u grupi je od 5 do 18.

O predavaču

Predavač je Marko Letić, front-end programer sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa Angular.js-om.

Marko je radio u Schneider Electric DMS-u, gde je bio lider tima za razvoj web aplikacija, a trenutno je zaposlen u berlinskom startapu koji se bavi bezbednošću.

Takođe, radi kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka na smerovima Računarstvo i automatika i Primenjeno softversko inženjerstvo.

Pored toga, u slobodno vreme bavi se vizualizacijom podataka i radom sa interaktivnim geografskim informacionim sistemima na webu.

Uslovi pohađanja kursa

Za pohađanje kursa neophodno je ispuniti sledeće uslove:

 • poznavanje osnova HTML-a i CSS-a
 • poznavanje JavaScripta
 • posedovanje laptopa (dodatno, postoji mogućnost iznajmljivanja desktopa tokom trajanja kursa)

Prijave

Kurs Angular.js-a počinje 17. januara 2017. godine, a održaće se u Novom Sadu.

Cena kursa iznosi 40.000 dinara i moguće je plaćanje u 2 rate. Broj mesta je ograničen.

Možete se prijaviti do 13. januara na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Dimitrije Milenković

 • Wednesday, 28. December 2016.

  Pretpostavljam da se radi o Angular 2?

 • Wednesday, 28. December 2016.

  @Goja Tema ovog kursa će biti verzija Angular-a 1.x. Na razvoju ove verzije se još uvek radi (verzija 1.6.0 je izašla 8. decembra 2016. godine), a nakon što smo uradili malo istraživanje u IT kompanijama u Novom Sadu, ispostavilo se da je broj kompanija koje koriste ili su prešle na verziju 2.x daleko manji u odnosu na one koje rade sa verzijom 1.x. Čak i kad se pogleda UpWork, daleko manji broj poslodavaca traži znanje u verziji 2, u odnosu na verziju 1, pa smo shodno tome prilagodili i temu kursa.

 • Tuesday, 10. January 2017.

  Hoce li biti mozda html/css ili opet javascript kurseva u 2017? Divna vam je ideja, volela bih da je vise ovakvih prilika za usavrsavanje :)

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu