Boston Dynamics je poznat po izradi robota koji su impresivno funkcionalni (mada ponekad i zastrašujući), a poslednji video koji je izašao iz ove kompanije je jedan od najzabavnijih koje su do sada napravili.

Na njemu se vide roboti koji igraju uz pesmu „Do You Love Me” benda The Contours, koja je izašla 1962. godine, a dodatno je popularizovana 1987. kroz film „Dirty Dancing”.

U koreografiji učestvuju tri najpopularnije kreacije Boston Dynamics-a — čovekoliki Atlas, zatim Handle, robot sa dve noge i jednom rukom, kao i Spot, koji podseća na psa.

„Cela naša ekipa se okupila da proslavi početak godine za koju se nadamo da će biti srećnija. Srećna Nova godina od svih nas iz Boston Dynamics-a”, objavila je kompanija.

Video koji traje dva minuta i 54 sekunde je već izazvao brojne reakcije, a mnogi su napisali da ovi roboti plešu bolje nego većina ljudi. Među onima koji su reagovali nalazi se CEO Tesle, Ilon Mask:

Boston Dynamics je zaludeo svet 2013. godine kada je stvorio Atlasa i 2016. kada se pojavio Spot. Kompanija od tada neumorno radi na kreiranju realističnih, snažnih i jakih robota dizajniranih za komercijalnu industriju.

Vremenom je javnost navikla na neverovatne stvari koje ovi roboti mogu da urade, poput parkura, pa je lako zaboraviti koliki napredak su napravili za kratko vreme. Sledeći gif poredi video iz 2009. i 2019. na kojima se vidi ogromna razlika između dve verzije robota:

Boston Dynamics postoji od 1992. godine kada se odvojio od MIT-a, a 2013. ga je kupio Google X, podružnica Alphabet Inc.-a. SoftBank je Group je 2017. godine otkupio firmu od Alphabet-a za nepoznatu sumu, ali je već u decembru 2020. prodao 80 odsto Boston Dynamics-a Hyundai Motors-u za 1,1 milijardu dolara.