Da li je VR nova realnost u svetu filma i filmske produkcije? — meetup u Startit Centru Novi Sad

VR/AR zajednica se okuplja u sredu, 2. oktobra, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 18. Septembar, 2019.

U sredu, 2. oktobra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad biće održano predavanje na temu „Da li je VR nova realnost u svetu filma i filmske produkcije?”.

Kako na najbolji način koristiti VR tehnologiju u filmskoj industriji govoriće Andreja Hamović, direktor fotografije i šef katedre za Digitalnu filmsku produkciju SAE Instituta u Beogradu.

Glavni cilj događaja je da se svi učesnici, zainteresovani za VR tehnologiju, informišu o novom trendu u filmskoj produkciji. Andreja će pričati o bitnim temama kao što su:

Predavač

Andreja ima dugogodišnje internacionalno iskustvo u video industriji radeći mnogobrojne komercijalne projekte, dokumentarne filmove, muzičke spotove. Do sada je sarađivao sa kompanijama kao što su Nordeus, HSBC banka, SBB provajder, ELLE magazin i drugi. Deo je tima filma „Ničije dete” koji je dobio četiri nagrade na Venecijanskom filmskom festivalu.

Kome je namenjeno? 

Fotografima, video producentima, scenaristima, rediteljima, vizuelnim umetnicima, VR entuzijastima i zaljubljenicima, onima koji se bave ili planiraju da se bave filmom, a žele da budu u toku sa trendovima, kao i svim ljudima koje zanima ova oblast i radoznali su da čuju na koji način VR menja video produkciju.

Prijava

Okupljanje VR/AR zajednice biće održano u sredu 2. oktobra od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Događaj je besplatan, ali je prijava obavezna putem ovog linka