Crypto party — predavanje i radionica u Startit Centru Beograd

Događaj će biti održan u četvrtak, 8. avgusta, sa početkom u 17 i 30.

Gotovo sve aktivnosti na internetu podložne su različtim vrstama napada ili tihog praćenja, a kao najbeninginija stvar izdvajali su se, do skandala sa Cambridge Analytica-om, podaci koje skupljaju treće strane, a preko gigantskih komunikacionih sistema kao što je Fejsbuk.

Tema ovog susreta sa Milošem Radićem i aktivistima Cryptoparty Srbije je bezbedna komunikacija (mejl, SMS, internet pregledači). Na letnjoj kripto-žurci prisutni će naučiti kako da zaštite svoju komunikaciju od ISP-ja, stranih i domaćih vlada, presretanja od strane sponzorisanih i nesponzorisanih igrača, i možda zlonamernih komšija ili čak kolega i admina u firmama, kafićima i svuda gde koristimo besplatan Wi-Fi.

Predavanje će trajati do 1 sata, radionica od 2 do 3 sata. 

Za radionicu je potrebno imati svoj računar.

Predavači

Miloš Radić, ekspert iz oblasti bezbednosti informacionih sistema @ TradeCore.

Pronašao i prijavio više od 100 sigurnosnih propusta na aplikacijama, serverima i informacionim sistemima IKT kompanija, banaka, organizacija uprave, blockchaina i na darknetu. Član je eSigurnost, neprofitnog udruženja profesionalaca u IKT-u.

Cryptoparty Srbija je neprofitna organizacija pokrenuta sa ciljem širenja znanja o zaštiti korisničkih podataka i komunikacije upotrebom softvera otvorenog koda (open-source software).

Prijava

Letnja kripto žurka biće održana u četvrtak, 8. avgusta, od 17 i 30 u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo je besplatno, ali je prijava putem forme obavezna. Broj mesta na radionici ograničen, učesnici će biti kontaktirani nakon selekcije. 

Predstavljamo poslodavca

Marija Jevtić

Unesite termine za pretragu