Crypto party — predavanje i radionica u Startit Centru Beograd

Događaj će biti održan u četvrtak, 8. avgusta, sa početkom u 17 i 30.

Marija Jevtić
18/07/2019

Gotovo sve aktivnosti na internetu podložne su različtim vrstama napada ili tihog praćenja, a kao najbeninginija stvar izdvajali su se, do skandala sa Cambridge Analytica-om, podaci koje skupljaju treće strane, a preko gigantskih komunikacionih sistema kao što je Fejsbuk.

Tema ovog susreta sa Milošem Radićem i aktivistima Cryptoparty Srbije je bezbedna komunikacija (mejl, SMS, internet pregledači). Na letnjoj kripto-žurci prisutni će naučiti kako da zaštite svoju komunikaciju od ISP-ja, stranih i domaćih vlada, presretanja od strane sponzorisanih i nesponzorisanih igrača, i možda zlonamernih komšija ili čak kolega i admina u firmama, kafićima i svuda gde koristimo besplatan Wi-Fi.

Predavanje će trajati do 1 sata, radionica od 2 do 3 sata. 

Za radionicu je potrebno imati svoj računar.

Predavači

Miloš Radić, ekspert iz oblasti bezbednosti informacionih sistema @ TradeCore.

Pronašao i prijavio više od 100 sigurnosnih propusta na aplikacijama, serverima i informacionim sistemima IKT kompanija, banaka, organizacija uprave, blockchaina i na darknetu. Član je eSigurnost, neprofitnog udruženja profesionalaca u IKT-u.

Cryptoparty Srbija je neprofitna organizacija pokrenuta sa ciljem širenja znanja o zaštiti korisničkih podataka i komunikacije upotrebom softvera otvorenog koda (open-source software).

Prijava

Letnja kripto žurka biće održana u četvrtak, 8. avgusta, od 17 i 30 u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo je besplatno, ali je prijava putem forme obavezna. Broj mesta na radionici ograničen, učesnici će biti kontaktirani nakon selekcije. 

Marija Jevtić

Objavio/la članak.

četvrtak, 18. Jul, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije