Kriptožurka — predavanje i radionica o zaštiti korisnika na internetu u Startit Centru Šabac

Organizacija CryptoParty Srbija predstaviće sigurnosne prakse, alate i pružiti korisne savete iz svog iskustva i znanja za sve zainteresovane za temu bezbednosti na internetu i pri svakom korišćenju računara.

Una Gemović
02/12/2019

Meetup Cryptoparty Srbija zajednice je zakazan za sredu, 11. decembar, od 18 časova u Startit Centru Šabac. Na ovom događaju posetioci će moći da saznaju nešto više o zaštiti korisnika pri svakodnevnom korišćenju računara i interneta.

Članovi organizacije Cryptoparty Srbija predstaviće sigurnosne prakse, alate i pružiti korisne savete iz svog iskustva i znanja za sve zainteresovane za ovu temu. Korišćenje interneta danas ima široku primenu, ali fokus će biti samo na najznačajnijim i najširim aspektima koje koristi većina u svakodnevnoj komunikaciji.

Prezentacija i radionica su otvorenog tipa, sa naglaskom na sledećim temama:

  1. Zaštita računara pri povezivanju na mrežu — internet
  2. Zaštita mrežne komunikacije preko javnih mreža
  3. Zaštita elektronske pošte i šifrovano dopisivanje
  4. Zaštita pretraživača i pregledača web stranica
  5. Poboljšanje sigurnosti šifara i naloga, korišćenje menadžera šifara i pravila za sigurne šifre i naloge

Praktični deo je opcioni za sve učesnike i uključuje instalaciju i upotrebu pomenutog softvera i primenu predstavljenih rešenja. Sav softver koji se promoviše je otvorenog koda i javno dostupan na uvid svima.

O predavaču

Predavači će biti Cryptoparty i Haklab aktivisti: Petar Simović, Predrag Mijatović, Aleksej Jocić. Petar Simović je student, član Haklab Beograda, Cryptoparty Srbija, zastupnik sajferpank pokreta, bavi se zaštitom privatnosti korisnika, upotrebom programa slobodnog sofvera i otvorenog koda, zaposlen kao sistem administartor i Cyber security stručnjak. Zainteresovan za kriptografiju i primenu iste u svakodnevnom životu za zaštitu privatnosti, anonimnosti i sigurnosti internet korisnika, (h)aktivista i novinara.

Prijave

Prisustvo na događaju je besplatno, ali su prijave obavezne i to preko sledeće forme. Predavanje i radionica će biti održani u sredu, 11. decembra, od 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa).

Una Gemović

Objavio/la članak.

ponedeljak, 2. Decembar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije