Crypto Idle Miner, igra novosadskog studija Hora Games, prešala 50.000 igrača

Namera studija bila je da ovom igrom približe konfuzni svet kriptovaluta onima koji još nisu upoznati s njim, ali i da zabave one koji već imaju neko predznanje o njemu.

Marija Milutinović
20/11/2019

Novosadski game studio Hora Games u martu ove godine lansirao je svoju igru Crypto Idle Miner, a sada, samo nekoliko meseci od objavljivanja, ona je uspela da pređe 50.000 igrača. Ova free-to-play igra tiče se rudarenja kriptovaluta i trgovine njima, a namera kreatora bila je da ovom igrom približe konfuzni svet kriptovaluta onima koji još nisu upoznati s njim, ali i da zabave one koji već imaju neko predznanje o njemu.

Vladimir Vujčić, kao osoba zadužena za marketing, community i biznis development ovako opisuje borbu za pridobijanje igrača kroz koju su prošli od lansiranja igre do danas

Bili smo aktivni na nekoliko kripto sajtovima u početku, i to nam je bila super polazna tacka. Kasnije se naš community gradio, bili smo veoma aktivni u tom segmetnu, tako da je word-to-mouth bio izgleda najzasluzniji. Imali smo saradnju sa domaćim YTuberom, BalkanTech-om, i preko njega se domaća zajednica zainteresovala za naš projekat.

Svakodnevno vidimo neke nove videe na YTu o našoj igri tako da verujemo da i to pomaže. BlockchainGamer je isto dosta pisao o nama, jer im se zaista svideo na[ projekat. Redovno aktivni na svim na[im socijalnim mrežama, komuniciramo sa igračima, mislimo da pružamo dobar support. Odnos sa igračima je ključ, oni su nam najbitniji!

Ovaj studio je u vreme lansiranja igre brojao sedam članova (dva game developera i po jedan backend developer, game artist, animator/level dizajner, projektni menadžer/game dizajner/UX dizajner, čovek zadužen za marketing i business development i jedan savetnik za kripto pitanja), a od nedavno se timu priključio i kolega koji se bavi garancijom kvaliteta (QA). Ekipa koja stoji iza Hora Game studija uspela je zajedničkim trudom da dođe do 50.000 hiljada igrača. Ovo su postigli gotovo isključivo organskim marketingom, a značajno je i to što je prosečna ocena igre na storovima 4.4.

Na ovaj uspeh Vladimir je posebno ponosan jer su do njega došli bez para koje su uložene u promociju i kupovinu igrača.

Imali smo jasan plan od početka, držali se njega i vrlo smo zadovoljni šta smo postigli. Evo jedan mali update, za koji dan ćemo preći cifru od 70.000 igrača ukupno, znači na Google Play-u i AppStore-u zajedno. Razlog za to je naš “Invite Friends” sistem, preko kog nam dolazi 25-30% novih igrača, što znači dve stvari – ovo je veoma velika brojka za jednu mobile igru, i druga je da se igračima očigledno sviđa jer su spremni da je preporuče svojim prijateljima. Nije lako, ali guramo!

Studio ima u planu da nastavi sa redovnim update-ovima Crypto Idle Miner -a, kome dodaju još zanimljivije sadržae i kontent, a Vladimir posebno ističe Event-ove koji su se pokazali kao nešto što se igračima veoma sviđa, jer su dinamični i bude takmičarski duh u njima. U planu im je i razvoj novih mehanika, povećanje upotrebljivosti Hora tokena, promena grafike, a razmižljaju i o nekom PvP sistemu (player vs player).

Što se tiče novih projekata, imamo nekoliko njih koji su trenutno na čekanju, mada već pravimo i koncept za nešto novo. I nadamo se da ćemo uskoro početi da radimo na našem prvom projektu – Ego Chicken. Ali za sada nemamo ništa konkretno.

Crypto Idle Miner je za sada objavljena za mobilne platforme, Google Play i App Store, ali imaće i HTML5 (WebGL) verziju.

Marija Milutinović

Objavio/la članak.

sreda, 20. Novembar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije