Crna magija SSMS ekstenzija i prelazak sa .NETa u frontend

Beleške i prezentacije sa našeg drugog .NET meetupa, prvog u Startit Centru.

Milan Vukoje
16/11/2015

Pretprošlog četvrtka u Startit centru održan je drugi .NET meetup, a na njemu je Miloš Đosović je pričao na temu “Black Art of writing SSMS extensions”. Miloš nam je pokazao kakav horor (hakerski izazov) može da bude pisanje ekstenzija za SSMS. Puno hakovanja i reverznog inženjeringa, bez zvanične dokumentacije gde svaka nova SSMS-a verzija dodnosi nekompatibilne izmene.

Da ne bude sve tako crno, Miloš nam je dao primere, savete i linkove za lakši početak. Dobra vest je da će u novim verzijama SSMS biti ekstendovan kroz standardne VSIX projekte.

Na drugom pradavanju Branko Radičević je držao prezentaciju na temu “Front-end developmentu iz ugla .NET programera”. Branko nam je u duhovitoj priči predstavio sebe kako dugogodišnjeg JavaScript skeptika kao i muke koje su ga pratile u konverziji pravog u front end entuzijastu.

On sada zastupa stav da je SPA jedini pravi izbor za Web i da je biznis logici mesto u browser-u i poziva nas da izađemo iz zone komfora serverske strane, da zaboravimo na F5 i prihvatimo konzolni interfejs.

Partner ovog događaja je bio ApexSQL, firma sa kancelarijama u Nišu i Beogradu, koja kreira sveobuhvatan set SQL Server DBA i alata za developere. Hvala na pivu ;)

apex

Milan Vukoje

Objavio/la članak.

ponedeljak, 16. Novembar, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Slavimir

ponedeljak, 16. Novembar, 2015.

Odlična predavanja.