Prva srpska igra uspešno finansirana na Kickstarteru — 40.000€ za Columnae, click & point avanturu

Moonburnt studio je kampanju lansirao sa namerom da se uz pomoć sredstava u postpunosti posvete dovršavanju igre i završe je brže od očekivanog roka.

Marija Gavrilov - 9. Avgust, 2016.

Dvadeset i četiri sati pre završetka Kickstarter kampanje, domaći game dev studio Moonburnt sakupio je €40.000 — što ih čini prvom uspešnom Kickstarter kampanjom namenjenoj razvoju srpske igre.

Kampanja je trajala mesec dana, a članovi tima su je lansirali sa namerom da se uz pomoć sredstava u potpunosti posvete dovršavanju igre i završe je brže od očekivanog roka.

Screen Shot 2016-07-07 at 1.32.02 PM

Sada kada imamo priču, mehaniku igre, vizuale, engine, nestrpljivi smo da je završimo što pre i nadamo se da delite ovaj osećaj sa nama.

Uspešna crowdfunding kampanja bi nam omogućila da napustimo svoje poslove i u potpunosti se posvetimo Columnae, ali i da zaposlimo dodatne ljude koji će nam pomoći sa nekim posebno vremenski zahtevnim aspektima razvoja.

Kao što smo pisali po lansiranju kampanje, radi se o point & click avanturi nelinearnog karaktera, smeštenoj u postapokaliptičnom steampunk svetu, u kojoj igrači moraju da donose moralne odluke i u odnosu na svoj izbor menjaju tok igre.

Usput, na Kickstarteru je u toku još jedna kampanja iz Srbije — visokokvalitetni rasklopivi nameštaj sa etiketom francuskog stila, Charlie Pommier. Nedavno smo razgovarali sa Šarlijem, arhitektom koji stoji iza ovog jedinstvenog proizvoda, a vas pozivamo da u narednih mesec dana pomognete još jednu uspešnu domaću kampanju na Kickstarteru. 

?>