Coding dojo serija radionica — unapredi svoje veštine programiranja u beogradskom Startit Centru

Coding dojo workshop series biće održan u tri termina: 6, 13. i 27. marta sa početkom u 18 i 30.

Ana Petrović - 14. Februar, 2019.

Coding dojo je radionica, na kojoj se rešava jednostavan programerski zadatak, sa ciljem da se u ‚‚safe-to-fail” okruženju vežbaju dobre prakse i određeni pristupi u programiranju. Prisutni na coding dojo sesijama će imati priliku da, rešavajući poznate probleme, vežbaju TDD, SOLID principe, clean code, kao i pair programming. Osim vremena posvećenog za vežbu, radionica je odlično mesto da polaznici diskusiju o problemima sa kojima se susreću i zaključcima do kojih dolaze tokom rada.

Na prvoj sesiji, koja predstavlja uvod u serijal, radiće se zadatak prilagođen svima koji do sada nisu imali priliku da rade coding dojo. Na druge dve sesije će se raditi isti zadatak, ali koristeći različite pristupe, što će učesnike dovesti do dva veoma različita rešenja.

S obzirom da je coding dojo radionica, u čijoj je srži učenje i eksperimentisanje, a na kojoj svi prisutni pišu kod, neophodno je poneti sopstveni laptop. Ukoliko polaznici dolaze sa prijateljem, dovoljan je jedan računar. Na laptopu je potrebno imati podešeno razvojno okruženje i pripremiti prazan projekat u programskom jeziku u kome se osećaju komforno da rade.

Kome je radionica namenjena?

Coding dojo workshop series je za programere svih nivoa koji vode računa o kodu koji pišu, spremni su da uče, unapređuju se i dele znanje. Za ovakav tip vežbe neophodno je poznavanje nekog frejmvorka za unit testove. Takođe, preduslov je iskustvo u korišćenju razvojnog okruženja, gde je minimum da učesnici sami kreiraju prazan projekat, uključe framework za testiranje i napišu prazan test.

Organizator

Organizator događaja je Filip Petrovic  ispred Software Crafting Serbia zajednice. Filip je softver inženjer kome agilni razvoj software-a predstavlja prirodno okruženje.

Prijava

Coding dojo workshop series biće održan u tri termina: 6, 13. i 27. marta sa početkom u 18 i 30. Učešće je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Zbog specifičnosti formata radionice važno je da prijavljeni budu prisutni na sve tri sesije. Prijave su obavezne putem sledeće forme.