CodeCraft 2017 — programersko takmičenje za srednjoškolce i studente u Nišu

Domaćin događaja biće Start up Centar Elektronskog fakulteta u Nišu od 16. do 21. oktobra.

Sanja Vatić - 21. Septembar, 2017.

Niški ogranak Udruženja Studenata Elektronike Evrope — EESTEC organizuje takmičenje programera CodeCraft s ciljem da okupi studente i srednjoškolce kako bi promovisao programersku struku među mladima, ali i lokalnom populacijom. Ovaj događaj će se sastojati iz dva dela — takmičarskog i edukativnog.

U okviru takmičarskog dela, 30 timova od po tri člana će se nadmetati u kreiranju što funkcionalnijeg softverskog rešenja na temu koja će učesnicima biti saopštena na samom početku događaja, a najbolja tri tima će biti nagrađena. Organizatori očekuju prijave studenata tehničkih fakulteta u Nišu, učenika završnih godina srednjih škola i frilensere sa potrebnim znanjima iz oblasti programiranja i informatike.

Svi zainteresovani će moći da prisustvuju otvorenim predavanjima u okviru edukativnog dela događaja gde će biti u prilici da otkriju novosti iz IT sektora, upoznaju profesore, predstavnike kompanija i iskusne programere i saznaju kakve su potrebe firmi i tržišta.

Prijave

Takmičenje i predavanja će trajati od 16. do 21. oktobra u Start up Centru Elektronskog fakulteta u Nišu.

Prijave za učešće su otvorene od 20. septembra na sledećem linku, a čak i oni koji nemaju tim mogu da se prijave (pa će im organizatori pomoći da formiraju tim).