Code Track — aplikacija domaće ekipe koja prepoznaje i prati piratizovane kopije pluginova i tema

40% svetskog softvera je ilegalno preuzeto sa interneta, a ukupna vrednost mu je preko 50 milijardi dolara

Code Track je aplikacija koja developerima i firmama pruža uvid u to koliko se njihova tema, plugin ili skripta koriste na internetu i pod kojim domenima u cilju sprečavanja piratizacije njihovog koda ili pružanja korisne analitike.

Švedska firma Creative Brackets osnovana od strane beogradskog tima dizajnera i developera danas pušta beta verziju aplikacije. Beta prijavljivanje će trajati do kraja oktobra, a aplikacija i njihova osnovna funkcionalnost će biti dostupna svima. Otvorena beta traje do 31. oktobra.

Članovi Creative Brackets tima imaju za cilj da Code Track postane broj 1 sistem za prepoznavanje i praćenje piratizovanog koda tema, pluginova, scripti kao i sistem analitike i praćenja korišćenja određenog koda.

Znamo da je oko 40% svetskog softvera ilegalno preuzeto sa interneta u vrednosti od preko 50 milijardi dolara i dok većina ne smatra pirateriju kao lošu, potrebno je razmisliti kako ona utiče na razvoj kako velikih, a tako i malih firmi, a samim tim i na broj potencijalnih radnih mesta koja su toj firmi uskraćena gubitkom profita usled piraterije. To je nešto što definitivno želimo da promenimo.

Code Track kao projekat je započet 2015, a najavljuje se dosta unapređivanja ubrzo nakon beta verzije. Pored praćenja domena na kojima se vaš kod koristi, Code Track pruža i analitiku korišćenja koda — koristan alat ukoliko želite da saznate koliko često se u toku dana vaš kod koristi, na kojim stranama, domenima, u kojim zemljama itd.

Platforma je razvijena u PHP-u pod multiserverskom arhitekturom. Sam web servis komunicira sa drugim serverima putem REST protokola koji omogućuje jednostavnu implementaciju i komunikaciju između tehnologija, kao i jedan od najbitnijih aspekata Interneta — sigurnost.

code-track-track-code-plugin-script

Tim planira i puštanje iOS i Android aplikacije do kraja godine.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Mladenović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu