Code Sprint Izazov - 48h za odgovornost vlasti

Kolege iz fondacije Dokukino organizuju 31. maja u Beogradu interesantan događaj Code Sprint Izazov u razvoju web aplikacija za projekte koji na inovativan način rešavaju probleme korupcije. Reč je o takmičenju u okviru Community boost_r portala gde su sakupljane najbolje ideje za web ili mobilne aplikacije za društvene projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. Potrebni su im

Dunja Lazić
13/05/2013

Kolege iz fondacije Dokukino organizuju 31. maja u Beogradu interesantan događaj Code Sprint Izazov u razvoju web aplikacija za projekte koji na inovativan način rešavaju probleme korupcije. Reč je o takmičenju u okviru Community boost_r portala gde su sakupljane najbolje ideje za web ili mobilne aplikacije za društvene projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji i na Kosovu. Potrebni su im developeri i dizajneri koji bi realizovali aplikacije pomoću kojih će se građani uključiti u proces donošenja odluka.

Tokom 48 sati Code Sprinta (31.5 – 1.6) sajtovi i/ili aplikacije biće razvijeni i pripremljeni za lansiranje krajem juna. Na završnom događaju, od ukupno sedam razvijenih projekata, biće izabrana tri najbolja koja će dobiti finansijski grant i tehničku i infrastrukturnu podršku za što uspešnije startovanje projekta.

Pozvani ste da se prijavite i odvojite nekoliko sati za sastanke sa organizatorima i partnerima, date svoje predloge i sugestije kako se projektne ideje mogu pretočiti u veb aplikaciju, a potom i da učestvujete u dvodnevnom Code Sprintu koji se dešava od 31. maja do 1. juna u Beogradu.

Zašto biste učestvovali?

Code Sprint je odlična prilika da u inspirativnom i napetom okruženju na za kratko vreme razvijete nešto izazovno, društveno korisno i zanimljivo, sa novom ekipom i da se takmičite. Bićete povezani sa globalnim partnerima, za vaš rad će čuti najveći stručnjaci u IT sektoru i biće vam na raspolaganju nova mreža koju će činiti developeri, donatori, predstavnici civilnog sektora i državnih organa.

Prvi sastanak će se održati u sredu 15.05.2013. u Ustanovi kulture Stari Grad Parobrod, sa početkom u 18:00.

Prijavite se do 14.05.2013. popunjavanjem ovog kratkog formulara.

Za dodatne informacije, možete kontaktirati Strahinju Mavrenskog, iz fondacije Dokukino.

Dunja Lazić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 13. Maj, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije