Climate — KIC RIS Akcelerator je program namenjen startapima koji razvijaju rešenja u oblasti čistih tehnologija i klimatskih promena. Ovogodišnji program će biti realizovan u jedanaest zemalja, uključujući i Srbiju.

Timovi koji budu primljeni u program će imati prilike da kroz 1 na 1 sastanke sa mentorima i međunarodne radionice i networking događaje unaprede svoj biznis. Pored ovog vida podrške, Climate — KIC RIS Akcelerator dodeljuje i grantove u iznosu do 50.000 evra po timu (iznos zavisi od faze za koju se tim prijavljuje).

Poziv za učešće je otvoren za startape iz Srbije i regiona sa proizvodima koji imaju visok komercijalni potencijal kao i usmerenost na rešavanje problema klimatskih promena.

Climate — KIC Akcelerator 

Pored novca koji sam dobio, a koji mi je puno značio, još važnije mi je bilo ono što sam naučio o stvarima o kojima sam malo ili nimalo razmišljao pre Climate KIC Accelerator-a. Ipak, na prvom mestu su ljudi koje sam upoznao u Srbiji i u Frankfurtu. Networking, kontakti, i razmena ideja su 100 odsto najbolja stvar od svih. To se ne kupuje novcem.

Milan Đurica, učesnik programa u 2019. godini

Program će se odvijati kroz tri faze:

Razvoj biznis modela — Rad na razvoju biznis modela, finaliziranje prototipa proizvoda i dobijanje povratne informacije sa tržišta.

Validacija biznis modela i prvi korisnici — Kroz mentorsku podršku, startapi ulaze u narednu fazu validiranja svog biznis modela i pridobijanja prvih korisnika.

Investicije i skaliranje — Poslednja faza programa služi da pripremi startape za buduće runde investiranja i skaliranje.

Startapi se, u skladu sa svojim stepenom razvoja, mogu prijaviti za bilo koju od navedene tri faze, a dobijeni novčani iznos zavisiće upravo od toga.

Prijave

Više detalja i link ka prijavnom formularu možete naći ovde. Prijave su otvorene do 8. marta.