Climate KIC Akcelerator 2019 — do 50.000€ srpskim startapima iz oblasti klimatskih promena

Program će biti realizovan u 12 evropskih zemalja uključujući i Srbiju, a prijave su otvorene do 27. januara.

Climate — KIC RIS Startap Akcelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena. Ovogodišnji program će biti realizovan u dvanaest zemalja, uključujući i Srbiju.

Pored bootcampova, radionica i mentorske podrške, Program Climate — KIC RIS Akcelerator dodeljuje i finansijsku podršku do 50.000 EUR po timu (iznos zavisi od faze za koju se tim prijavljuje).

Poziv za učešće je otvoren za startape iz Srbije i regiona sa proizvodima koji imaju visok komercijalni potencijal kao i usmerenost na rešavanje problema klimatskih promena.

Ovde možete pogledati koji startapi su tokom prethodnih godina prošli kroz ovaj program, a iz Srbije će 2019. godine biti izabrano do 8 timova.

Climate — KIC Akcelerator je jedan od najvećih evropskih cleantech programa za startape u ranoj fazi, fokusiran na pripremanje inovativnih timova za pronalaženje prvih korisnika, prve investicije i skaliranje njihovog biznisa.

Program će se odvijati kroz tri faze:

  • Razvoj biznis modela: Rad na razvoju biznis modela, finaliziranje prototipa proizvoda i dobijanje fidbeka sa tržišta.
  • Validacija biznis modela i prvi korisnici: Kroz mentorsku podršku, startapi ulaze u narednu fazu validiranja svog biznis modela i pridobijanja prvih korisnika.
  • Investicije i skaliranje: Poslednja faza programa služi da pripremi startape za buduće runde investiranja i skaliranje.

Startapi se, u skladu sa svojim stepenom razvoja, mogu prijaviti za bilo koju od navedene tri faze, a dobijeni novčani iznos zavisiće upravo od toga.

Startit će u ovom programu učestvovati kao koorganizator i razvijati mentorsku i programsku podršku, a projekat će biti realizovan zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

Prijave su otvorene do 27. januara.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Nemanja Milović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu