Novo izdanje Climate KIC akceleratora — do 50.000€ srpskim startapima iz oblasti klimatskih promena

Program će biti realizovan u 9 evropskih zemalja uključujući i Srbiju, a prijave su otvorene do 3. aprila.

Nemanja Milović - 20. Mart, 2018.

Climate — KIC Startap Akcelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena. Ovogodišnji program će biti realizovan u devet zemalja, uključujući i Srbiju.

Pored bootcampova, radionica i mentorske podrške, Program Climate — KIC Akcelerator dodeljuje i finansijsku podršku do 50.000 EUR po timu (iznos zavisi od faze za koju se tim prijavljuje).

Poziv za učešće je otvoren za startape iz Srbije i regiona sa proizvodima koji imaju visok komercijalni potencijal kao i usmerenost na rešavanje problema klimatskih promena.

Ovde možete pogledati koji startapi su tokom prethodnih godina prošli kroz ovaj program, a iz Srbije će i ove godine biti izabrano do 8 ekipa.

Climate — KIC Akcelerator je jedan od najvećih evropskih cleantech programa za early-stage startape, fokusiran na pripremanje inovativnih timova za pronalaženje prvih korisnika, prve investicije i skaliranje njihovog biznisa.

Program će se odvijati kroz tri faze:

Ove godine, startapi se mogu prijaviti za bilo koju od navedene tri, a dobijeni novčani iznos zavisiće upravo od toga.

Startit će u ovogodišnjem programu učestvovati kao koorganizator i razvijati mentorsku i programsku podršku, a projekat će biti realizovan zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

Prijave su otvorene do 3. aprila.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa