Cleantech meetup u Gornjem Milanovcu — instumenti podrške za one koji pokreću „zeleni” biznis

Ovog leta i jeseni Startit organizuje seriju Cleantech okupljanja koja za cilj imaju povezivanje i izgradnju zajednice „zelenih” startapa u našoj zemlji. Deseti ovakav meetup će biti održan 14. decembra od 18 časova u gimnaziji u Gornjem Milanovcu.  

Nemanja Milović - 10. Decembar, 2018.

U petak, 14. decembra, od 18 časova u gornjemilanovačkoj gimnaziji biće održan Cleantech meetup na kojem će govoriti David Stokić i Nemanja Milović. Tema meetupa će biti predstavljanje prilika za startape iz oblasti čistih tehnologija koje nude programi na kojima radi Startit, kao i iskustvo startapa Bees and toys.

Poslednjih godina se u fokusu javnosti sve više nalaze inovativne tehnologije koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

Cleantech startapi su počeli da dobijaju više pažnje od investitora, a pojavio se i veliki broj programa koji nude bespovratna sredstva timovima koji razvijaju tehnologije za rešavanje problema zagađenja i globalne promene klime.

Takvi programi postoje i u našoj zemlji, tako da preduzetnici koji se bave čistim tehnologijama konačno na raspolaganju imaju mentorsku i novčanu podršku koja im je neophodna kako bi uspešno razvili svoj biznis.

Nemanja Milović će učesnicima predstaviti mogućnosti koje pružaju Cleantech programi na kojima radi Startit, dok ćemo sa Davidom Stokićem razgovarati o tome kako je izgledao razvojni put razvijanja inovativne igračke koja se pravi od pčelinjeg voska i pamuka i koje sve programe podrške je koristio.

O predavačima

David Stokić je diplomirao i masterirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na modulu međunarodne finansije, a dalje se usavršavao na MBA programu šefildskog univerziteta. Na početku karijere se bavio marketingom i finansijama, a od 2015. godine radi na razvoju inovativne igračke od pčelinjeg voska i osniva startap Bees and Toys. Sa tim proizvodom je učestvovao na Climate KIC Acceleratoru i dobio je podršku od Fonda za inovacionu delatnost.

Nemanja Milović je menadžer projekata iz cleantech oblasti u Startitu (EIT InnoEnergy, Climate-KIC) i osnivač sajta klima101.rs koji se bavi klimatskim promenama.

Prijava

Događaj je zakazan za 14. decembar od 18 časova u gimnaziji u Gornjem Milanovcu (Miloša Velikog 11). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.

Meetup je organizovan uz podršku organizacije GM Optimist.