Pandemija je značajno promenila način rada u kompanijama. Rad od kuće povećao je potražnju za softverskim proizvodim u “oblaku”, kao i proizvodima koji omogućavaju bolju integraciju poslovanja. Kao potvrda ovog trenda stiže nam i vest da će američka softverska kompanija Citrix kupiti Wrike, platformu za projektni menadžment, za 2.25 milijarde dolara.

Wrike, čije se sedište nalazi u Kaliforniji, prodaje svoju platformu firmama kroz model softvera kao usluge (SaaS), omogućavajući timovima da nadgledaju i prate projekte, tokove posla, rokove i još mnogo toga. S druge strane, Citrix pruža svojim korisnicima bezbroj alata koji obuhvata računarstvo u oblaku, servere i umrežavanje.

SaaS proizvodi su bili drugi po vrednosti investicija u poslednjem kvartalu 2020. godine, a zabeleženo je i da su tokom prošle godine svi glavni proizvođači usluga u “oblaku” zabeležili rast prihoda na godišnjem nivou. Akvizicijom Wrike-a, Citrix će biti u mogućnosti da svojim korisnicima, među kojima su Deloitte, Hewlett Packard i SAP,  ponudi alat u “oblaku” koji omogućava integraciju poslovanja.

Izvor: Venture Beat

Dodatni izvori: cloud-computing, SaaS