Čitanje nedeljom sa Željkom Crnjakovićem

Danas nam svoje predloge za čitanje dalje Željko Crnjaković

Tanja Mladenović - 3. April, 2016.

Željko je pokretač različitih inicijativa, kao što je Webinarium — program besplatnih vebinara o internet poslovanju i Coworking Subotica — prostor koji okuplja frilensere ovog kraja.

Knjige

1. Poke the box – Set Godin

Set Godin je osoba koju ne treba zaobići kada pričamo ne samo o svetu marketinga, već uopšte o svetu biznisa. Ovaj izuzetni autor na veoma upečatljiv način stavlja fokus na to kako sve svet menja i kako ne treba više gledati na sebe kao samo deo neke industrijske mašinerije već kao pojedinca čiji uspeh zavisi samo od sebe samog. Poke the box je u najkraćem opisu knjiga o preuzimanju inicijative i kontrole nad onim što radimo, kao i izlasku iz komfor zone.

2. Pitch anything – Oren Klaf

Komunikacija je veoma bitna stvar, pogotovo u svetu u kome je ona na globalnom nivou dostupna svakome. Ali znati pročitati šta se nalazi između rečenica, kako sebe postaviti za uspeh i kako ne dozovliti da vas ometu upadi drugih, ključ je uspeha. Knjiga Pitch Anything je knjiga o komunikaciji, nebitno da li je poslovna, lična, društvena ili akademska. Šta je to “krokodilski mozak” i kako ga zaobići, prezentujući svoju ideju ili poruku tako da vas vaši sagovornici uvek saslušaju sa najvećim stepenom pažnje?

3. Speak to win – Brajan Trejsi

Još jedna knjiga o komunikaciji ali sa ugla kako se pripremiti za govor, za javni nastup, za prezentaciju. Šta je ključno u uvežbavanju govora, kada praviti pauze, kako napraviti dobar kontakt sa publikom.

Podkasti:

1. Entrepreneur on fire

John Lee Dumas je podigao podcasting na jedan totalno novi nivo. Pored toga što ima izuzetne epizode u kojima priča o preduzetničkim pričama sa najraznovrsnijim gostima, on je jedini podcast koji je uspeo da održi fantastični tempo od – jedna epizoda svaki dan! Važi za izuzetnog podcast-era ali isto tako radi i na unapređenju podcast kulture koja je svaki dan sve jača, kroz webinare i još dodatnog sadržaja.

2. The Tim Ferris Show

Tim Ferris je poznat po knjizi 4 hour Work Week, ali i po mnogim drugim – generalno fokusirajući se na to da čovek može postići bilo šta, naučiti bilo šta za izuzetno kratko vreme. Pa tako slušajući njegov podcast i proučavajući njegov stil života možete videti kako možete biti produktivniji, organizovaniji i ispunjeniji.

3. This week in startups

Odličan podcast koji prvi donosi razgovore između pravih investitora i pravih startup-a. Slušajte i vidite šta je investitorima bitno i kako možete prezentovati (pitchovati) vaš startup na najbolji način.

Vlogovi:

1. Gary Vaynerchuk

Iako je izdao nekoliko knjiga, koje uopšte ne treba zaobići, ipak ne treba propustiti doživljaj i energiju koju Gary donosi kroz svoj YouTube kanal. Bez dlake na jeziku, možete videti uspešnog preduzetnika čiji je moto “Constant Hustle”, što bi značilo da nikada ne trebate stati sa poslom, konstantno biti u pokretu, tražiti, komunicirati, učiti i adaptirati se – jer samo tako možete pobediti.