Agile Serbia organizuje meetup na temu „Četiri dinamike agilnosti koje svaki Scrum Master i lider treba da zna” u saradnji sa Miljanom Bajićem, sertifikovanim Scrum trenerom i Agile stručnjakom iz SAD-a.

Miljan Bajić će sa učesnicima podeliti svoja iskustva iz prakse, kroz studiju slučaja — jedna kompanija je reorganizovala 1200 zaposlenih iz IT odeljenja u 118 Scrum i Kanban timova za manje od 12 meseci. Kroz ovaj primer posetioci će se upoznati sa problemima koji se najčešće sreću u praksi, kakav je bio njihov pristup i šta iz njega mogu da nauče. Takođe, koliko je Scrum Master u ovom procesu bitan i kakva je danas situacija što se Scrum Mastera tiče, odnosa kvantiteta i kvaliteta, kao i šta je to što odlikuje one vrhunske.

Meetup će biti organizovan na engleskom jeziku. Učesnici će imati priliku da čuju i pronađu dobru inspiraciju za sebe kroz studiju slučaja i mogućnost da sami pokrenu promene u svojoj organizaciji.

Šta se može naučiti:

Predavač

Meetup će voditi Miljan Bajić, sertifikovani Scrum trener od strane Scrum Alliance, jedan od malobrojnih Agile profesionalaca u svetu koji poseduje zvanje sertifikovanog enterprajz trenera (CEC), kao i CST. Miljan je kroz svoju praksu sarađivao sa kompanijama kojima je omogućavao da unaprede efikasnost kombinujući Lean filozofiju i agilan pristup. Iza sebe ima bogatu praksu na polju agilnih transformacija. Pored prakse, poseduje i bogato predavačko iskustvo sa Univerziteta Južni Mejn i Južni Nju Hempšir, na kojima predaje Agilno liderstvo i unapređenje procesa, kao i Organizacione promene. Redovni je učesnik i govornik na brojnim međunarodnim konferencijama i Agile događajima širom Evrope i Amerike.

Prijava

Radionica će biti održana 10. septembra sa početkom u 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Broj mesta za meetup je ograničen i prijave se vrše isključivo putem email-a: sara.milosavljevic@puzzlesoftware.rs.

Više informacija o meetupu zainteresovani mogu pronaći na sajtu zajednice Agile Serbia.