Centar za mame organizuje prvu onlajn školu programiranja — Prijave do 5. marta

Centar za mame organizuje prvi besplatan program “Mama programira — Onlajn škole programiranja za mame”.

Strahinja Krstić - 28. Februar, 2017.

Tokom tromesečne onlajn obuke, mame će imati priliku da kroz tutorijale i rad s mentorima nauče da programiraju i vladaju HTML, CSS i Java Script programskim jezicima. Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja.

Kako kažu iz Centra:

Program je namenjen mamama koje u neformalnom obrazovanju vide priliku da svoja dosadašnja znanja oblikuju ili razviju i polaznicama koje razmišljaju o promeni poziva i prelasku u IT prasku.

U periodu od marta do maja 2017. godine, polaznice će biti u prilici da same organizuju svoje vreme posvećene programu, da odaberu termine rada s mentorima jedan na jedan i da se upoznaju sa konceptom učenja na daljinu,a cilj je da, nakon obuke, nauče osnove programiranja.

Mame koje uspešno završe sva tri kursa, imaju mogućnost da besplatno dobiju i kurs za WordPress platformu koja je danas jedna od najčešće korišćenih za izradu prezentacionih sajtova za potrebe lokalnih preduzeća i malih biznisa.

Uslovi

Postoji nekoliko uslova da biste mogli da se prijavite za ovaj kurs:

Potrebno je da se obavežete da ćete sva 3 kursa završiti u predviđenim rokovima, odnosno da ćete završavati po kurs svakog meseca.

Iako su kursevi besplatni za primljene mame, pre početka obuke obavezna je uplata zaloga u iznosu 10.000 dinara koja će po završetku programa biti vraćena svakoj učesnici koja je završila sve kurseve. U slučaju da polaznica prekrši dogovor o redovnosti i posvećenosti, zalog neće biti vraćen, već se koristiti za podršku radu Centra za mame, udruženja građanki i građana koje se zalaže za prava mama. Sva prava i obaveze organizatora i polaznika se definišu ugovorom.

Prijava

Zbog ograničenog broja mesta za polaznice, Centar je u prilici da primi dvadeset mama koje će u punom kapacitetu završiti obuku. Da biste se prijavile, potrebno je da popunite ovaj onlajn upitnik najkasnije do 5. marta 2017. u podne.

Za sva dodatna pitanja i potrebne informacije možete kontaktirati Centar na adresu mamaprogramira@centarzamame.rs.