Centar za mame organizuje prvu onlajn školu programiranja — Prijave do 5. marta

Centar za mame organizuje prvi besplatan program "Mama programira — Onlajn škole programiranja za mame".
mama programira onlajn škola programiranja

Tokom tromesečne onlajn obuke, mame će imati priliku da kroz tutorijale i rad s mentorima nauče da programiraju i vladaju HTML, CSS i Java Script programskim jezicima. Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja.

Kako kažu iz Centra:

Program je namenjen mamama koje u neformalnom obrazovanju vide priliku da svoja dosadašnja znanja oblikuju ili razviju i polaznicama koje razmišljaju o promeni poziva i prelasku u IT prasku.

U periodu od marta do maja 2017. godine, polaznice će biti u prilici da same organizuju svoje vreme posvećene programu, da odaberu termine rada s mentorima jedan na jedan i da se upoznaju sa konceptom učenja na daljinu,a cilj je da, nakon obuke, nauče osnove programiranja.

Mame koje uspešno završe sva tri kursa, imaju mogućnost da besplatno dobiju i kurs za WordPress platformu koja je danas jedna od najčešće korišćenih za izradu prezentacionih sajtova za potrebe lokalnih preduzeća i malih biznisa.

Uslovi

Postoji nekoliko uslova da biste mogli da se prijavite za ovaj kurs:

  • da ste mama
  • da imate i umete da koristite računar i snalazite se na internetu
  • da imate na raspolaganju nekoliko sati nedeljno
  • i da imate volju da naučite nove stvari

Potrebno je da se obavežete da ćete sva 3 kursa završiti u predviđenim rokovima, odnosno da ćete završavati po kurs svakog meseca.

Iako su kursevi besplatni za primljene mame, pre početka obuke obavezna je uplata zaloga u iznosu 10.000 dinara koja će po završetku programa biti vraćena svakoj učesnici koja je završila sve kurseve. U slučaju da polaznica prekrši dogovor o redovnosti i posvećenosti, zalog neće biti vraćen, već se koristiti za podršku radu Centra za mame, udruženja građanki i građana koje se zalaže za prava mama. Sva prava i obaveze organizatora i polaznika se definišu ugovorom.

Prijava

Zbog ograničenog broja mesta za polaznice, Centar je u prilici da primi dvadeset mama koje će u punom kapacitetu završiti obuku. Da biste se prijavile, potrebno je da popunite ovaj onlajn upitnik najkasnije do 5. marta 2017. u podne.

Za sva dodatna pitanja i potrebne informacije možete kontaktirati Centar na adresu mamaprogramira@centarzamame.rs.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Strahinja Krstić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu