Srpski startapi dobili ponudu investicije — VisMedic 750.000€, mBrainTrain 650.000€, Friend Recap 180.000€

Projekti koji su izabrani za investicije su VisMedic i Friend Recap, dok su nagradu za inovacije dobili mBrainTrain i Ci Gel.

Strahinja Krstić
30/09/2016

U finalu Catcha, prezentacionog događaja za startape, koji je organizovan u Beogradu od strane nemačkog investicionog fonda FoundCenter Investmenta od šest finalista četvoro stiže iz Srbije. Događaj se održao u prethodna tri dana u Jugoslovenskoj kinoteci, a investicije su uzeli VisMedic, mBrainTrain, Friend Recap i Ci Gel.

Projekti koji su izabrani za investicije su VisMedic i Friend Recap, dok su nagradu za inovacije dobili mBrainTrain i Ci Gel.

VisMedic je onlajn platforma koja olakšava pristup lekarima specijalistima i koja je nastala iz teškog iskustva pogrešne lekarske dijagnoze, a Friend Recap vam omogućava da vidite postove sa svih društvenih mreža od svojih 8 najbližih prijatelja.

Kao značajne inovacije označeni su mBrainTrain, uređaj sa podrškom za pametne telefone koji omogućava snimanje moždane aktivnosti u bilo kom okruženju i Ci Gel za protivpožarnu zaštitu.

Foundcenter Investment je nemački investicioni fond stacioniran u Berlinu, Los Anđelesu, a od skoro i u Beogradu. Događaj ovog tipa održaće se i sledeće godine, a organizatori planiraju da bude još veći.

Strahinja Krstić

Objavio/la članak.

petak, 30. Septembar, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ