C++ u razvoju video igara — meetup u Startit Centru Novi Sad

C++ meetup će biti održan u sredu, 27. novembra, u 18 i 30.

U sredu, 27. novembra, od 18 časova i 30 minuta nakon dužeg vremena biće održan C++ meetup. Predavači na ovom događaju biće: Nikola Šobajić (Lead Programmer), Pavle Petrović (Technical Lead) i Rajko Korićanac (Engine Programmer). Posebnu pažnju posvetiće low-level C++ pitanjima i rešenjima, posmatranim kroz lupu developera video igara.

Kome je namenjeno?

Ovaj meetup je prvenstveno namenjen ljudima sa iskustvom u C++, iako su vrata otvorena i početnicima.

Agenda

  • 18.30 — Kako sam od embedded programera postao game developer?
  • 18.45 — Bagovi u kompajleru i prepisi memorije — nekoliko lovačkih priča iz razvoja igara
  • 19.15 — Low-level: pitanja o Llama softveru (engl. Low-level ask me anything (llama))
  • 19.30 — Networking i zakuska

Predavači

Govornik #1 — Nikola Šobajić

Nikola je Lead Gameplay Programmer u beogradskom ogranku kompanije Ubisoft. Svoju šarenu karijeru započeo je u oblastima biomedicinskog inženjeringa, satelitskih telekomunikacija i obrade slike u Intelu, HTEC-u i IHP microelectronics-u. Nakon pet godina inženjerskog rada shvatio je da ga ipak najviše zanimaju video igre i spojio lepo i korisno. U Ubisoftu radi od otvaranja beogradskog studija, prvo kao engine programer, a zatim kao Lead. Omiljene video igre su mu: Theme Hospital, Bastion i Grim Fandango.

Govornik #2 — Pavle Petrović

Pavle se bavi tehnologijom, igrama i novim medijima i radi u Ubisoftu kao Technical Lead na igri Steep. Profesionalno je radio na integrisanim (embedded) sistemima, a paralelno se bavio umetnošću kroz interaktivne i svetlosne instalacije. Ubisoftu se priključio prilikom otvaranja beogradskog studija i tu je našao svoje mesto na preseku tehnologije i kreativnosti u oblasti gameplay programiranja. Omiljene igre su mu Grim Fandango, Starcraft i Rocksmith.

Govornik #3 — Rajko Korićanac

Rajko je Engine Programer u Ubisoft-u. Karijeru je započeo radom na embedded sistemima u beogradskom odseku RT-RK-a. Bavio se prilagođavanju Androida i Android aplikacija za MIPS procesorske sisteme i radom na softveru za set-up box uređaje za Deutsche Telekom. Nakon tri godine prelazi u Ubisoft gde radi najpre kao gameplay, a zatim kao engine programer. Omiljene igre su mu: Zelda Breath of The Wild, Age of Empires 2, Northgard.

Prijava

C++ meetup će biti održan u sredu, 27. novembra od 18 i 30 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Jelena Voćkić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu