Budućnost virtuelnih tura — meetup u novosadskom Startit Centru

U Startit Centru Novi Sad 16. aprila u 18 časova, biće održano drugo okupljanje VR/AR zajednice.

Marija Savić - 8. April, 2019.

Ovaj VR/AR meetup će svim učesnicima pružiti priliku da saznaju šta su virtuelne ture, gde se sve mogu primenjivati, koja je njihova uloga i kakvi su benefiti korišćenja istih.

Na ovom događaju će predavači biti Vahid Cifrić iz Cifra medie i Miloš Vuković iz Abies sistema.

Cilj ovog meetupa je da se učesnici upoznaju sa značajem virtuelnih tura kao efikasnog sredstva promocije i prezentacije firme iz svih grana poslovanja. Posetioci će dobiti i odgovor na pitanje kako Google rangira firmu koja poseduje neku od virtuelnih prezentacija. Podjednako će se dati i  uvid kako virtuelne ture mogu biti korisne i za digitalizaciju kulturne baštine.

Predavači

Miloš Vuković u Abies sistemu radi na poslovima Projektnog menadžera. Preko 10 godina iskustva na poslovima digitalne produkcije uticalo je na to da sredinom 2018. stane na čelo tima za produkciju 3D VR tura sa Matterport tehnologijom. U 3D ture integrisao je punu multimediju koju Abies neguje i razvija od 1991. godine. Uspešno je realizovao stotine sati live streaminga, više desetina reprezentativnih hotelskih i turističkih 3D tura u Srbiji. Dalji razvoj usmerava na VR 3D ture turističkih, verskih i kulturnih objekata i destinacija.

Miloš će na meetupu pričati o upotrebi Matterporta u različitim industrijama (privrednim granama).

Vahid Cifrić od osnovne škole pokazuje veliko interesovanje za informatiku i matematiku i od tada započinje ovo predivno IT putovanje kroz prostor i vreme sadašnjice. Dugogodišnje poslovanje isključivo u IT sektoru, veliki poznavalac Internet tehnologija, web dizajner i programer više od 15 godina, radio u više velikih  kompanija, a poslednjih pet godina vlasnik agencije Cifra media. Fotografijom i videografijom se bavi više od 10 godina dok poslednjih pet godina počinje i profesionalno da se bavi ovom multimedijalnom umetnošću. Od 2017. godine Cifra media je i sertifikovana Google Street View Agencija.

Vahid će pričati o virtuelnim turama i njihovom značaju za biznis.

Kome je namenjeno?

Fotografima, programerima, dizajnerima, 3D artistima, VR entuzijastima i zaljubljenicima, zatim pojedincima koji se bave video produkcijom, kao i svim ljudima koje zanima ova oblast i žele da malo više čuju kako izgleda proces pravljenja viruelnih tura. Ovaj događaj je namenjen i vlasnicima firmi kako bi dobili uvid zašto su virtuelne ture dobre za unapređenje i promociju biznisa.

Prijava

Drugo okupljanje VR/AR zajednice održava se 16. aprila od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Meetup je besplatan, ali je prijava obavezna. Prijavu za meetup možete izvršiti putem ovog linka.