Od monolitičnog legasi koda u Backbone-u do modernog, modularnog multi-repo rešenja u Angularu — Startit Centar Novi Sad

Meetup će se održati u utorak, 2. jula od 18 časova.

Jelena Voćkić - 26. Jun, 2019.

Kroz predavanje koje će održati Alexander Wende, Principal Frontend Engineer u Seven Bridges, posetioci će saznati više o nekoliko tema. Na početku će se čuti više o tome zašto je SB inženjerski tim originalno doneo odluku da se upusti u avanturu uvođenja modularnog multi-repo rešenja u Angularu, koji su bili razlozi za modernizaciju codebase-a i razdvajanje u više repozitorijuma. Problem koje su želeli da razreše i kako su sve to uradili. Kako su definisani ciljevi, uz poseban osvrt na različite pristupe i vaganje dobrih i loših strana svakog od njih.

Alexander će reći više o tome kako je tim validirao ideje kreiranjem proof-of-concept, a i kako je tekao proces implementiranje u malim iteracijama. Proći će se i najbitnije pitanje – a to je gde je Seven Bridges došao sada sa projektom frontend modernizacije. Kroz analizu problema koje su rešavali i na koje je tim nailazio u procesu, Alexender će reći više i o tome šta su naučili i koja su očekivanja bila ispravna, a koja pogrešna.

Predavač

Alexander Wende je Principal Frontend Inženjer u SevenBridges timu, gde radi prethodnih šest godina. Pre nego što se pridružio SB timu, Alexander je radio pri Max Plank Institutu za Molekularnu i ćelijsku biologiju i genetiku u Drezdenu i pri Strands – FinTech kompaniji u Barseloni kao Senior Frontend inženjer. Alexander voli sve vezano za JavaScript, web platformu i veliki je fan TypeScript-a. Kada ostane bez interneta, svira gitaru, uživa u dobrom espresu i mestima sa peskovitim plažama.

Prijava

Događaj će se održati u utorak, 2. jula od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Prisustvo na događaju je besplatno, ali je obavezna prijava putem ovog linka.