Konferencija Blockemon je jednodnevni događaj posvećen blockchainu kao tehnologiji budućnosti, koju 26. avgusta organizuje Blockemon u Domu omladine Beograda.

Cilj konferencije je da, s jedne strane, upozna i poveže ljude koji se već bave blockchainom, a da, s druge strane one koji još nisu zašli u ovu oblast uvede u blockchain tehnologiju i prikaže njen potencijal na različitim frontovima.

Avgustovska blockchain manija

Ukoliko pratiš Startit otprilike ovde ćeš se zapitati ‘čekaj da li je ovo još jedan događaj vezan za blockchain, nakon hakatona i mini-konferencije Start Blockchain’?

Ukratko, jeste.

Ispostavilo se da su dve grupe entuzijasta, kolege iz Blockemona s jedne i mi s drugim organizacijama s druge strane planirali vrlo slične stvari u isto vreme. S obzirom na to da su nam ciljevi isti, a to su razvoj blockchain zajednice i promocija ove tehnologije, dogovorili smo se da se međusobno potpomognemo svako u svojim projektima.

Ovom prilikom zahvaljujemo Blockemonu što su otkazali svoj planirani hakaton i preporučili svom sponzoru nagradnog fonda da isti pretoči u Blockchain community hakaton.

Teme koje će biti pokrivene kroz za sada pet najavljenih predavanja oduhvataju implementaciju blockchaina na nivou države, menadžment assete, smart contracte i način na koji kompanije posmatraju ovu tehnologiju.

Na konferenciji će govoriti Konstantin Goldstain (Microsoft), Saša Ivanov (Waves Platform), Janis Menelau (Lykke), Fran Stajnar (Brave New Coin), Sergej Šolom i Aleks Migitko (Game Credits).

Satnica događaja će izgledati ovako:

Screenshot 2017-08-22 16.36.52

Učešće na konferenciji je besplatno, a možete se prijaviti putem ovog linka.