Blockchain i kriptovalute teme meetupa u Startit Centru ovog četvrtka

Aleksandar Matanović i Branimir Rakić podeliće sa nama svoja iskustva iz ove sve popularnije oblasti.

U četvrtak 23. novembra, u 18 časova, u beogradskom Startit Centru održaće se meetup na temu blockchaina i kriptovaluta. Na meetupu će govoriti Aleksandar Matanović i Branimir Rakić.

Aleksandar se bavi kriptovalutama već više od 6 godina. Želja mu je da kroz osnivanje i rad u www.ecd.rs, www.cointelegraph.rs i Bitkoin Asocijaciji Srbije proširi svest o kriptovalutama i ojača infrastrukturu potrebnu za širu prihvaćenost ove nove vrste novca. Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, a zatim master studije iz oblasti digitalnih valuta na Univezitetu u Nikoziji.

U saradnji sa Metropolitan Univerzitetom u Beogradu, kreirao je prvi kurs o kriptovalutama u Srbiji, na kojem je istovremeno i predavač.

Aleksandar će pričati o finansijskim aspektima potencijala kriptovaluta.

Branimir Rakić je CTO OriginTraila, startapa koji razvija blockchain protokol za transparentnost podataka u lancima nabavke, čiju vrednost je prepoznao i Walmart koji im je ove godine dodelio nagradu. On će predstaviti njihovu misiju i kako OriginTrail planira da razvije svoju decentralizovanu mrežu.

Branimir će nam pričati o:

  • OriginTrailu kao primeru kompanije koja već koristi blockchain za dobrobit društva, van finansijske industrije
  • projektu koji je dobio nagradu Walmarta
  • tokenizaciji kao biznis modelu (zašto investirati u/posedovati tokene)
  • decentralizaciji

Nakon predavanja biće organizovano i druženje uz pivo, kada će svi učesnici moći da u neformalnoj atmosferi razgovaraju sa predavačima i razmene znanja i iskustva koja se tiču ove oblasti.

Prijave

Događaj će se održati u beogradskom Startit Centru, 23. novembra sa početkom u 18h, a možete se prijaviti putem ove forme.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Aleksa Vidović

Unesite termine za pretragu