Bitni signali: Kako da znate da li “veliki igrači” više prodaju ili kupuju neku kriptovalutu?

Koristan dodatak za sve koji trguju kriptovalutama

Aleksandar Krunić - 22. Jul, 2019.

Coinbase koristi svoju značajnu korisničku bazu kako bi vam omogućio da trgujete pametnije, tj. da dobijete informacije o trendovima vezanim za kriptovaute koje pratite, saopšteno je sa ovog sajta.

Na ovom sajtu možete trgovati sa 15 kriptovaluta, a novi dodatak omogućava da vidite šta klijenti sa najvećim kapitalom trenutno rade sa kriptovautama. Za svaku kriptovalutu vidite odnos u procentima između prodaje i kupovine.

Naime, ovaj sajt nadgleda šta onih 10 odsto vlasnika najveće vrednosti, za određenu kriptovalutu, radi u tom trenutku. To su značajni signali za sve koji trguju ovim valutama, apdejtuju se na svaka 2 sata, i daju informaciju o tome koliko korisnika iz tih 10 odsto je povećalo ili umanjilo svoj kapital, baš u toj kriptovaluti.

Coinbase takođe računa i druge dve činjenice, popularnost neke valute, kao i prosečno vreme zadržavanja određene valute pre nego je korisnik proda. Jedina manjkavost je recimo što ako svoja sredstva pošaljete u neki od wallet-a – ovaj sajt računa da ste ih se oslobodili, jer više nisu na Coinbase-u.

Konačno, Coinbase vam daje i uvid u to da li su određene kriptovalute povezane, na primer, ako kriptovaluta X i Y imaju korelaciju od 0 odsto, to znači da nemaju uzročnu vezu, dok negativna korelacija znači da se vrednosti dve kriptovalute kreću u suprotnom smeru.