Biraju se najbolji startapi centralne i istočne Evrope — Nominujte svoje favorite u okviru CESA takmičenja u Beču

Nominacije se vrše u osam kategorija, uključujući startap godine i co-working prostor godine, a o pobednicima odlučuju 500 Startups i HP, između ostalih.

Marija Gavrilov
22/07/2015

Nominacije za Central European Startup Award biće otvorene ovog petka, 24. jula, a zainteresovani će svoje startap heroje i heroine moći da nominuju sve do 13. avgusta. Drugu godinu za redom, na festivalu će se predstaviti oko 4000 startapa iz 1o zemalja Evrope.

Nominacije se vrše ovde, kroz osam kategorija. Pored startapa godine, traže se i investitori godine, kao i najinspirativnija preduzetnica, najbolji društveni startap i najpopularniji co-working prostor. Odluke će biti donete do kraja avgusta ili ranog septembra, a među članovima žirija biće Sean Percival iz 500 Startups, Johann Brennen iz Creanduma, Sridhar Solur iz IoT and Wearables u HPu, Shira Abel iz Huter and Bard i Gunnar Froh iz Wundera.

Peter Kovacs, čovek na čelu CESA, izjavio je da je izuzetno ponosan na prošlogodišnje dobitnike i dobitnice nagrada i da se zalaže da se među ovogodišnjim nađu još impresivnije priče i osobe.

Na primer, Speedinvest, koji je prošle godine poneo nagradu za pružaoca usluga te godine, postao je nezaobilazna investiciona firma u regionu centralne i istočne Evrope. Prošlogodišnji startap godine UXPin, postao je oružje mnogih UX profesionalaca u Evropi i šire. Mi ohrabrujemo sve da nam se pridruže i da pokažemo svima da je Centralna Evropa još jedan privlačan region za startape.

Prvi Central European Startup Award događaj održao se prošle godine, a na njemu je učestvovalo preko 1000 startapa iz 8 evropskih zemalja i sa 350 zvanica na svečanoj dodeli nagrada u Budimpešti. Među nagrađenima tada se našao i Startit, a ispred našeg tima nagradu za organizovanje Startit Festa i pružanje pomoći tokom majskih poplava, dobili su Zoja Kukić i Ivan Kovačević.

Iz CESA organizacionog tima najavljuju da se očekuje lansiranje nagrada i u jugoistočnoj Aziji, što će spojiti tri regiona i više od 15.000 startapa.

Marija Gavrilov

Objavio/la članak.

sreda, 22. Jul, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije