„Bili ste sa mnom od početka”: Osnivač Nikole deli 200 miliona dolara svojim prvim zaposlenima

Trevor Milton, osnivač i generalni direkor kompanije za električne kamione Nikola, podelio je 6 miliona svojih deonica, koje vrede više od 200 miliona dolara, svojim prvim zaposlenima.  

„Kad smo u mom podrumu počeli da gradimo ovu firmu, šanse za uspeh su bile prilično male. Obećao sam tada svom timu, hrabrim zaposlenima, da ću se jednog dana pobrinuti za njih. Danas ispunjavam to obećanje i poklanjam više od šest miliona deonica prvobitnim zaposlenima, koji su preuzeli posao i reskirali karijeru, radi dugoročne ideje. Oni su zaslužni za to gde sam ja danas i pomogli su mu u tome. Večno sam im zahvalan”, poručuje Milton. 

Oko 50 zaposlenih dobiće deonice, a one će se održavati najmanje do kraja godine. Prema trenutnim kretanjima, vrede oko 2.333 miliona dolara, piše Business Insider

Pročitaj i: 

0% poreza na dohodak za zaposlene u IT sektoru — deo plana za razvoj tehnološke industrije makedonske Vlade

Osnivač i direktor Nutanixa odlazi iz firme, neki partneri “šokirani”, vrednost akcija porasla najviše ikada

Miltonu će ostati oko 82 miliona deonica, što je petina kompanije. U junu je Nikola zabeležio značajni rast, a na tržišti se još nije pojavio njihov kamion za skupljanje smeća, iako se uveliko reklamira.  

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu