BgVF startap takmičenje: Prezentujte investitorima “teškim” 2 milijarde evra

U Beogradu se 19. i 20. novembra održava Belgrade Venture Forum, događaj koji ima za cilj da spoji inovativne regionalne preduzetnike sa vodećim izvorima kapitala iz cele Evrope. Prijave se prihvataju do 4. novembra.

Prema najavi organizatora, ovogodišnja konferencija je u najvećoj meri namenjena startapima, a među čak 400 planiranih učesnika biće i preko 30 investitora sa ukupnim kapitalom u visini od preko  2 milijarde evra. Događaj organizuje Serbia Venture Network u saradnji sa svojim partnerima.

Svoje prisustvo do sada su potvrdili predstavnici Intel Capital (investicione jedinice proizvođača čipova Intel), EBRD Venture Capital Facility, World Entrepreneurship Forum, Meta Grupa, The Founders Institute, Xevin Investments, DealMarket i dr.

Program

Ovogodišnji BgVF forum je programskim delom namenjen startapima, a od sadržaja bi posebno istakli panel koji za cilj ima da okupe startape koji su uspeli da u prethodnom periodu dobiju određene investicije, potom one koji su ušli u prgaram nekog akceleratora i na kraju one koji su svoje investicije dobili na neke nesvakidašnje načine.

Ostatak programa će se baviti temamama bitnim za razvoj poslovanja startapa sa akcentom na lean metodologiju, izgradnji uspešnih timova kao i najnovijih startap trendova i večitim pitanjem odnosa sa investitorima.

Na forumu će eksluzivno biti predstavljena i najnovija platforma Aging 2.0 koja ima za cilj da okupi startape koji se bave unapređenjem života starijih osoba, a biće pokrenuta i diskusija na bitna pitanja poput uloge obrazovnog sistema u kreiranju startup i spin off kompanija, uloga žena u startupu i još mnogo toga. Ukoliko još uvek niste rezervisali svoje mesto na ovom forumu, možete to uraditi ovde.

Prijavi se za pitch i osvoji 1000 €

Paralelno sa konferencijskim delom biće održano takmičenje startap timova, koji će imati priliku da pitchuju direktno pred investitorima i da osvoje vredne nagrade. Takmičenje je otvoreno za startape koji se bave ICT tehnologijama, life science-om i clean tehnologijom, a pič sesije traju 8 minuta.

Miloš Došen, glavni organizator foruma, sa nama je podelio razloge zašto bi startapi trebali da se okušaju na takmičenju:

dosenJedan od najvećih benefita koji će startapi imati jesu svakako 1 na 1 sastanci sa investitorima i ekspertima iz njihove industrije. Forum je odlično mesto za networking, tako da će svi učesnici imati priliku da upoznaju svoje buduće investitore ili članove tima.

Svi odabrani takmičari, proći će kroz proces investicione spremnosti i pripreme pitčeva, dok će prvog dana, pre svečanog otvaranja foruma, za sve učesnike takmičenja biti organizovana dvočasovna radionica o nastupu i razvoju preduzetničkog poduhvata.

Organizatori su se potrudili da najboljim startapima obezbede i vredne nagrade. Za najbolji pitch, StartLabs je obezbedio nagradu u vrednosti od 1000 evra, dok su neke od ostalih nagrada ulazak u  program StartLabs-a, aranžman na eksluzivnoj investitorskoj mreži Investor Network PLACEPRO, mentorske i konsultantske usluge.

Ako se još uvek niste prijavili za učešće na ovom takmičenju, registracija se obavlja preko linka online.belgradeventureforum.org, a rok za prijave startapa je 4. novembar.

Belgrade Venture Forum biće organizovan 19. i 20. novembra 2013. godine u hotelu Metropol Palace u Beogradu sve informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu događaja.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Ivan Kovačević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu