BEST „Big DATA Theory” seminar za studente ovog jula u Beogradu

Na ovogodišnjem seminaru učesnici će se teorijski i praktično upoznati sa osnovama nauke o podacima, kao i sa njihovim primenama u raznim drugim naukama.

Stefan Alidini
05/07/2023

Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd, 18. put zaredom organizuje međunarodni akademski seminar, a ovog puta tema će biti „The Big DATA Theory – Multiverse of Science” i održaće se od 15. do 22. jula u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Na ovogodišnjem seminaru učesnici će imati priliku da se teorijski i praktično upoznaju sa osnovama nauke o podacima, kao i sa njihovim primenama u raznim granama nauka poput medicine, zdravstva, aeronautike, robotike i drugih.

Cilj je da učesnici nauče osnove ovih tehnologija, kao i da steknu uvid u mogućnosti njihove primene, između ostalog i kroz baze podataka. Kako se navodi, kroz interaktivna predavanja i posete kompanijama pruža se prilika da se materija približi ovoj rasprostranjenoj grani nauke. 

Podsetimo, BEST akademski seminari održavaju se svake godine u 85 gradova širom Evrope, a projekak ima za cilj da unapredi znanja studenata o savremenim temama u okviru tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka, kao i oblasti poslovnih veština.

BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna, apolitična i nevladina organizacija studenata tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koja od 1989. omogućava komunikaciju, saradnju i razmenu studenata iz cele Evrope. Do danas osnovano je 85 lokalnih grupa u 30 zemalja Evrope.

Za više informacija o seminaru posetite sajt projekta course.best.rs, kao i zvaničnu internet stranicu udruženja best.rs

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

sreda, 5. Jul, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije