Besplatni development alati za studente

Kako do bespatnih alata? Ako ste student, veoma lako. Github, intel i JetBrains imaju posebne pakete besplatnih alata samo za studente.

Stefan Vujović
07/10/2015

Iako ova mogućnost nije javna tajna i postoji već neko vreme, još uvek ima ljudi koji za nju ne znaju, pa ovom prilikom pišemo o tome koje sve povlastice imaju studenti kada je u pitanju razvoj softvera.

I… da, besplatni development alati za studente koji mogu da se dobiju od Microsofta u saradnji sa domaćim fakultetima nije jedina opcija.

Student Developer Pack

Kompanija GitHub pruža svim studentima mogućnost besplatan pristup alatima za razvoj softvera koji se inače plaćaju.

U okviru paketa dobijate: Atom (svakako je free), Bitnami (godinu dana besplatno), CrowdFlower, DigitalOcean (100$ kredita), dnsimple (2 godine), GitHub (2 godine Micro acocunt), Hackhands, VisualStudio i ostatak DreamSpark kolekcije(dokle god imate status studenta), namecheap, Orchestrate, SendGrid, Stripe, Travis CI, Unreal Engine(dokle god imate status studenta).

Više detalja možete pronaći ovde.

Neophodno je da imate e-mail izdat od strane fakulteta ili kopiju neke studentske identifikacije (u našem slučaju to je indeks) ili kopiju potvrde o upisu.

U mom slučaju dovoljno je bilo da popunim formu sa e-mailom koji se izdaje svim studentima FON-a nakon upisa, obično je formata: [email protected]

Neophodno je biti strpljiv, jer se na odgovor čeka i po nekoliko nedelja, ali kad tada stigne i izgleda ovako:

github

JetBrains za studente

I Jetbrains nudi mogućnost studentima da besplatno koriste njegove proizvode, što će mnogima dobro doći. Evo i proizvoda koji su dostupni:

jetbrains student startit

Opet, dovoljno je samo popuniti formu sa mail adresom izdatom od strane fakulteta, alternativna opcija je ISIC kartica.

Ostale detalje možete pronaći ovde.

Intel

I kompanija Intel nudi besplatne development alate za studente. Kao i u prethodna dva slučaja, dovoljan je e-mail izdat od strane fakulteta. U okviru intelovog “paketa” moožete dobiti:

Intel® Parallel Studio XE (Cluster Edition i Composer Edition), Intel® System StudioIntel® Integrated Native Developer Experience (Intel® INDE).

Sve detalje možedete videti ovde.

Stefan Vujović

Objavio/la članak.

sreda, 7. Oktobar, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Zoja Kukić

četvrtak, 22. Oktobar, 2015.

Da, Gorane, besplatan je za studente bez vremenskog ograničenja

Goran

četvrtak, 22. Oktobar, 2015.

da li jos vazi ovaj besplatan software za studente, posto nisam video kad je ovo bilo, i tek sad sam otkrio za ovo? unapred zahvalan

Stefan Vujović

sreda, 7. Oktobar, 2015.

Hvala za dopunu :)

MookieApp

sreda, 7. Oktobar, 2015.

Xamarin takodje daje besplatne alate, potreban sken indeksa. https://xamarin.com/student