Besplatni development alati za studente

Kako do bespatnih alata? Ako ste student, veoma lako. Github, intel i JetBrains imaju posebne pakete besplatnih alata samo za studente.

Iako ova mogućnost nije javna tajna i postoji već neko vreme, još uvek ima ljudi koji za nju ne znaju, pa ovom prilikom pišemo o tome koje sve povlastice imaju studenti kada je u pitanju razvoj softvera.

I… da, besplatni development alati za studente koji mogu da se dobiju od Microsofta u saradnji sa domaćim fakultetima nije jedina opcija.

Student Developer Pack

Kompanija GitHub pruža svim studentima mogućnost besplatan pristup alatima za razvoj softvera koji se inače plaćaju.

U okviru paketa dobijate: Atom (svakako je free), Bitnami (godinu dana besplatno), CrowdFlower, DigitalOcean (100$ kredita), dnsimple (2 godine), GitHub (2 godine Micro acocunt), Hackhands, VisualStudio i ostatak DreamSpark kolekcije(dokle god imate status studenta), namecheap, Orchestrate, SendGrid, Stripe, Travis CI, Unreal Engine(dokle god imate status studenta).

Više detalja možete pronaći ovde.

Neophodno je da imate e-mail izdat od strane fakulteta ili kopiju neke studentske identifikacije (u našem slučaju to je indeks) ili kopiju potvrde o upisu.

U mom slučaju dovoljno je bilo da popunim formu sa e-mailom koji se izdaje svim studentima FON-a nakon upisa, obično je formata: prezimeBrojindeksa@fon.bg.ac.rs

Neophodno je biti strpljiv, jer se na odgovor čeka i po nekoliko nedelja, ali kad tada stigne i izgleda ovako:

github

JetBrains za studente

I Jetbrains nudi mogućnost studentima da besplatno koriste njegove proizvode, što će mnogima dobro doći. Evo i proizvoda koji su dostupni:

jetbrains student startit

Opet, dovoljno je samo popuniti formu sa mail adresom izdatom od strane fakulteta, alternativna opcija je ISIC kartica.

Ostale detalje možete pronaći ovde.

Intel

I kompanija Intel nudi besplatne development alate za studente. Kao i u prethodna dva slučaja, dovoljan je e-mail izdat od strane fakulteta. U okviru intelovog „paketa“ moožete dobiti:

Intel® Parallel Studio XE (Cluster Edition i Composer Edition), Intel® System StudioIntel® Integrated Native Developer Experience (Intel® INDE).

Sve detalje možedete videti ovde.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Stefan Vujović

NAPISAO/la članak     7. oktobra, 2015.

 • sreda, 7. oktobra 2015.

  Xamarin takodje daje besplatne alate, potreban sken indeksa.
  https://xamarin.com/student

 • četvrtak, 22. oktobra 2015.

  da li jos vazi ovaj besplatan software za studente, posto nisam video kad je ovo bilo, i tek sad sam otkrio za ovo? unapred zahvalan

  • četvrtak, 22. oktobra 2015.

   Da, Gorane, besplatan je za studente bez vremenskog ograničenja

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu