Besplatna radionica R programskog jezika u beogradskom Startit Centru

Radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za R programski jezik, a prethodno iskustvo nije neophodno. 

Ana Petrović - 7. Februar, 2019.

U utorak, 19. februara, biće organizovana četvoročasovna radionica porgramiranja u R-u. Namenjena je svima koji tek počinju da se interesuju za programiranje u R programskom jeziku, koji je posledih godina stekao veliku popularnost u oblastima nauke o podacima.

Učesnici će dobiti uvid u osnovne pakete i način funkcionisanja R-a, i praktične savete za samostalno učenje.

Sadržaj

  1. Uvod u R programski jezik
  2. Šta sve R može?
  3. Kako R može da pomogne pri statističkoj analizi podataka?
  4. Manipulacija i vizuelizacija podataka u R-u
  5. Korisni paketi
  6. Kako nastaviti učenje (samostalno)?
  7. RLadies i ostali R igrači na srpskoj sceni

Predavač

Radmila Veličković je završila master na Univerzitetu u Neuchatelu u Švajcarskoj, na modulu za Metodologiju istraživanja i javno mišljenje. Takođe, provela je godinu dana na Univerzitetu u  Cirihu izučavajući Data Science na Institutu za marketing i marketing istraživanja. Trenutno je student na masteru za statistiku. Član je mnogih zajednica, poput RLadies Lausanne i Belgrade, Data Science Serbia, Swiss AI i drugih. Osim rada u Excelu, SAS-u, SPSS-u, JMP SAS-u i Tableau, specijalizovana je za programiranje u R-u.

Potreban softver

Svi učesnici pre dolaska na radionicu moraju imati instaliran R i RStudio.

*Prilikom instalacije bitno je obratiti pažnju na operativni sistem i instalirati RStudio nakon instalacije R-a.  Pomoć pri instalaciji svi učesnici mogu dobiti na mail predavača radmila.velichkovich@gmail.com

Prijave

Radionica će biti održana u beogradskom Startit Centru (Savska 5) u utorak, 19. februara, sa početkom u 17 časova. Učešće je besplatno, ali je prijava putem sledeće forme obavezna.