Besplatna obuka za promenu posla — 49% polaznika se zaposli u IT firmama nakon ovog kursa

„Kurs je dosta intenzivan i zahteva da mu se maksimalno posvetite.”

Petar Paunović
23/02/2021

Prijave za besplatne kurseve testiranja softvera (QA) i razvoja veb stranica na PHP-u i JS-u u okviru IT Bootcamp,  otvorene su do 1. marta. Kursevi će biti održani u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, od aprila. 

Dobila sam sjajno osnovno znanje i odličnu bazu za dalje učenje, kao i priliku da započnem karijeru u IT sektoru”, kaže Ljubica Krstić, koja je završila kurs za Javascript/React na IT Bootcampu. 

Ona spada u 49 odsto polaznika, koji su nakon uspešnog završetka nekog od kurseva IT Bootcampa tokom prethodne tri godine uspeli da pronađu posao u IT sektoru. Sama obuka je namenjena onima koji tokom obrazovanja i rada nisu imali prilike da uče o programiranju ili je to znanje bilo nedovoljno za dalji razvoj, a žele da svoju karijeru nastave u IT sektoru. 

Kurs je dosta intenzivan i stvarno zahteva da mu se maksimalno posvetite, za kratko vreme se prolazi baš dosta gradiva, a predavači su, bar u mom slučaju, bili super. Pored samog programiranja, imali smo predavanja i o traženju posla i podršku u celom tom procesu”, objašnjava Krstić. 

Zbog situacije sa virusom COVID-19 škola realizuje nastavu onlajn. Kursevi su prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama. Kako ukazuje naša sagovornica, njen kurs je zbog pandemije iz učionice prešao na Zoom, ali početna skepsa da će to biti uspešno brzo je prošla, pošto je sve dobro funkcionisalo. 

Škola je osnovana pomoću individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Sve o uslovima prijave kao i formular možete naći na itbootcamp.rs

 

Petar Paunović

Objavio/la članak.

utorak, 23. Februar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije