Besplatan kurs JavaScript programiranja za početnike u ICT Playgroundu

Kurs JavaScripta će biti realizovan u 40 časova u periodu od 16. oktobra do 30. novembra.

Sanja Vatić - 5. Oktobar, 2017.

U okviru projekta „Podsticaj mladih na tehnološko preduzetništvo“ koje finansira Ministartsvo omladine i sporta, JS Belgrade i ICT Hub su se udružili da bi organizovali besplatan kurs JavaScripta namenjen studentima i nezaposlenima starosti između 18 i 30 godina. Izabrani polaznici dobiće priliku da nauče osnove ovog programskog jezika koji je danas gotovo nezaobilazan pri kreiranju sajtova, a u tome će im pomoći programeri i predavači iz zajednce JS Belgrade.

Planirano je da se kurs održi u 40 časova, koji će se sastojati iz predavanja i vežbi, a polaznici će kao domaće zadatke dobijati da izrade mini projekate. U okviru kursa biće pokrivene sledeće teme:

Jedini uslov koji organizatori postavljaju je da polaznici poseduju svoj laptop računar i da poznaju osnove HTML-a, CSS-a ili nekog drugog programskog jezika. Pod osnovnim znanjem se podrazumeva da im nisu nepoznate petlje i promenljive.

Prijave

Kurs će se održati u ICT Hub Playgroundu, a trajaće od 16. oktobra do 30. novembra. Časovi će biti ponedeljkom i četvrtkom, u poslepodnevnim časovima od 18:30 do 21 čas. Prijave se vrše ovde i otvorene su do 11. oktobra.