Strawberry energy postaviće svoje solarno drvo u Canary Wharf poslovnoj četvrti Londona zahvaljujući uspešnom prolasku kroz tromesečni akceleratorski program Cognicity challenge za pametne gradove.

Ovaj domaći startap koji već ima svoja drva u nekoliko gradova u Srbiji i Bosni dobio je “Kul nagradu” (Cool prize) za najinteresantniji startap na takmičenju.

Martin Getings, generalni direktor za održivi razvoj iza Canary Wharfa veoma je zgotivio ovu ekipu:

Oduševljen sam entuzijazmom Strawberry energy tima tokom 12 nedelja Cognicity programa u Canary Wharfu. Siguran sam da ćete postići veliki uspeh sa vašim Strawberry sistemima, za početak ovde u Canary Wharfu a onda, nadam se i širom Velike Britanije i sveta. Čestitam.

Tokom programa, Strawberry energy koji je bio jedini ne-britanski startap u ovom programu, radio je na razvoju nove tehnologije u saradnji sasvetskim ekspertima u oblasti pametnih gradova i najvišim nivoima menadžmenta kompanije Canary Wharf.

Kao rezultat, nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana i koji će svoju premijeru doživeti u Londonu.

Značaj za ovu domaću kompaniju njen osnivač i direktor Miloš Milisavljević vidi pre svega kroz jačanje kredibiliteta i otvaranje novih tržišta:

Miloš-Milisavljević-StrawberryOvo je velika prekretnica za nas i otvaranje jednog novog tržišta. Počastvovani smo što je Canary Wharf prepoznao naše tehnologije kao sastavne elemente njihove orijentacije ka pametnom gradu i radujemo se postavljanju naše tehnologije u ovoj prestižnoj čevrti Londona.