Beogradski startap Farmia prima €25.000 investiciju za modernizaciju stočne industrije

Farmia je startap iz Beograda koji želi da transformiše ogromnu i zastarelu industriju kupoprodaje stokom. Ovu ekipu i njihovu ambicioznu viziju ekskluzivno smo prikazali pre mesec dana u ovom članku. Srećni smo što sada možemo da objavimo i vest da Farmia dobija investiciju od Elevena, u Srbiji dobro poznatog sofijskog akceleratora, uz njihove standardne uslove —

Vukašin Stojkov
24/12/2013

Farmia je startap iz Beograda koji želi da transformiše ogromnu i zastarelu industriju kupoprodaje stokom. Ovu ekipu i njihovu ambicioznu viziju ekskluzivno smo prikazali pre mesec dana u ovom članku.

Srećni smo što sada možemo da objavimo i vest da Farmia dobija investiciju od Elevena, u Srbiji dobro poznatog sofijskog akceleratora, uz njihove standardne uslove — €25.000 za 8 posto udela u firmi. Farmia je još jedan u nizu finansiranih startapa koji su pokrenutih od strane polaznika Startap Akademije.

Od rada na startapu posle posla do fokusa

Farmia je jedan od prvih startapa koji su ušli u pre-alpha inkubator SEE ICT-a,a s obzirom na to da su momci demonstrirali posvećenost dolazeći svaki dan posle posla da rade na svom startapu, nije bila teška odluka da ih preporučim Elevenovcima.

Jedna od najvećih prednosti uzimanja investicije je upravo mogućnost da ostavite postojeći posao i fokusirate se na radu na svom poduhvatu. Momci iz Farmije kažu da su izabrali Eleven i zbog dobrih iskustava preduzetnika koji su već prošli kroz njihov program, i mreže kontakata koja će im biti potrebna da bi došli u poziciju da ostvare svoju viziju modernizacije jedne konzervativne industrije.

Farmia je drugi startap iz Srbije koji dobija priliku da se pridruži novoj klasi ovog akceleratora, nakon novosadskog Yanadoa o kome smo pisali ovde, a kroz njihov program su od srpskih startapa već prošli Datamaid, Vetcloud, Casetrek i Wobeek.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

utorak, 24. Decembar, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije