TabTale, jedan od top 10 izdavača mobilnih igara na svetu kupio je domaći studio Level Bit, koji stoji iza igara Rise To Fame, Jane Wilde, Granny Tap i drugih.

Detalji ugovora nisu poznati, a izraelska kompanija planira da iskoristi umeće srpskog tima u građenju svog brenda Crazy Labs, čiji cilj je objavljivanje igara za stariju publiku.

Portfolio TabTalea obuhvata preko 300 naslova, koji su preuzeti u više od 500 miliona puta. Tim se prošle godine usredsredio na agresivan rast, a ogroman skok u broju preuzimanja desio se u poslednjem kvartalu, gde je samo od letos kada je imao približno 400 miliona, broj porastao na sadasnjih 530 miliona preuzimanja.

Sagi-SchliesserPredviđamo da će akvizicija Level Bita, koji je poznat po svojim visokim kapacitetima za kreiranje igara sa bogatim sadržajem doprineti jačanju TableTale portfolija u globalu, ali i oblasti koja raste već neko vreme pod Crazy Labs brendom.

CEO TabTalea, Sagi Šliser

Tim Level Bita aktivan je već 5 godina, a razvio je i igru Genesis Rising i prodao je širom sveta u više miliona primeraka i za koju TabTale tvrdi da je najveća PC igra ikada objavljena od strane srpske kompanije, a među poznatim naslovima je i Jane Wilde.

Za domaću gejming industriju ovo je svakako još jedna potvrda kvaliteta, a dolazak ovako velike kompanije na naše tržište može samo doprineti dodatnom jačanju scene.