Beogradski gejming studio Level Bit prodat izraelskom gigantu TabTaleu

TabTale, jedan od top 10 izdavača mobilnih igara na svetu kupio je domaći studio Level Bit, koji stoji iza igara Rise To Fame, Jane Wilde, Granny Tap i drugih.

Detalji ugovora nisu poznati, a izraelska kompanija planira da iskoristi umeće srpskog tima u građenju svog brenda Crazy Labs, čiji cilj je objavljivanje igara za stariju publiku.

Portfolio TabTalea obuhvata preko 300 naslova, koji su preuzeti u više od 500 miliona puta. Tim se prošle godine usredsredio na agresivan rast, a ogroman skok u broju preuzimanja desio se u poslednjem kvartalu, gde je samo od letos kada je imao približno 400 miliona, broj porastao na sadasnjih 530 miliona preuzimanja.

Sagi-SchliesserPredviđamo da će akvizicija Level Bita, koji je poznat po svojim visokim kapacitetima za kreiranje igara sa bogatim sadržajem doprineti jačanju TableTale portfolija u globalu, ali i oblasti koja raste već neko vreme pod Crazy Labs brendom.

CEO TabTalea, Sagi Šliser

Tim Level Bita aktivan je već 5 godina, a razvio je i igru Genesis Rising i prodao je širom sveta u više miliona primeraka i za koju TabTale tvrdi da je najveća PC igra ikada objavljena od strane srpske kompanije, a među poznatim naslovima je i Jane Wilde.

Za domaću gejming industriju ovo je svakako još jedna potvrda kvaliteta, a dolazak ovako velike kompanije na naše tržište može samo doprineti dodatnom jačanju scene.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Zoja Kukić

 • Wednesday, 21. January 2015.

  Bravo, careviiiiii!

  Samo kidanje, ništa drugačije!

 • Saturday, 12. March 2016.

  Kakva je ovo vest. A gde je cifra?

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu