Beogradski GameCredits postao prvi blockchain partner Unity-ja, vodeće svetske platforme za pravljenje igara

Značajno partnerstvo za domaći blockchain startap.

Unity Technologies — kompanija koja pravi najpopularniji svetski game engine — potpisala je prošle nedelje ugovor o saradnji sa beogradskom blockchain kompanijom GameCredits.

Kako nam je rekao Alex Migitko, COO GameCreditsa, ovo je još jedno u nizu veoma značajnih partnerstava za kompaniju:

U saradnji sa liderima u industriji imaćemo priliku da svoje proizvode stavimo na raspolaganje velikom broju developera mobilnih igara koji će iz prve ruke moći da se uvere u sve benefite koje blockchain kao tehnologija donosi.

Ovde se prvenstveno misli na pogodnosti vezane za competitive gameplay koji su obe kompanije identifikovale kao polje u koje vredi ulagati zajedničke napore.

Prirodna saradnja

Ova odluka je u skladu sa politikom Unity Technologies da agresivno prati i usvaja nove tehnologije, a GameCredits je upravo jedna od kompanija koja tu vrstu tehnologija primenjuje na industriju igara — pre svega blockchain i kriptovalute.

GameCredits svojim proizvodima kreira ceo novi ekosistem za razvoj i igranje igara, prilagođeniji potrebama i developera i igrača.

Pre svega tu je njihova platforma za objavljivanje i igranje igara GPlay, koja omogućava developerima da objavljuju igre i za sebe zadrže 90% zarade, u odnosu na standardnih 70% na drugim platformama, a uz to im nudi i bržu isplatu.

Ovo je moguće zbog njihove kriptovalute GameCredit, koja se zasniva na blockchainu, što znači da je novac korisnika bezbedan od hakovanja, krađe, i drugih vrsta prevare.

Za gejmere to znači mnogo bržu i lakšu kupovinu, neograničene depozite, i još mnogo pogodnosti koje su moguće zbog činjenice da se sve zasniva na blockchainu i kriptovaluti.

Pored toga, u planu im je kreiranje i drugih proizvoda, platformi, i servisa za obične kao i profesionalne igrače.

Saradnja sa Unity-jem značiće lakšu integraciju proizvoda dve kompanije, što bi GameCreditsu moglo otvoriti mnoga vrata, jer sadržaji napravljeni Unity Engine-om dopiru do 3 milijarde različitih uređaja u svetu.

Unity je takođe dominantan na tržištu kreiranja AR i VR sadržaja, a procenjuje se da se dve trećina svih sadržaja ove vrste pravi upravo pomoću ovog popularnog engine-a.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Aleksa Vidović

Unesite termine za pretragu