BelgradeR Meetup: (RE)konekcija R zajednice, 19. oktobra u Startit Centru

Meetup će biti održan 19. oktobra u Startit Centru u Beogradu (Savska 5) s početkom u 19h.

Startit
12/10/2022

Nakon trogodišnje pauze usled pandemije, jedan od najstarijih meetup-a naše Data Science scene, BelgradeR Meetup, biće realizovan u beogradskom Startit Centru 19. oktobra 2022. godine s početkom u 19 časova.

Događaj obuhvata, prema dostupnim informacijama, upoznavanje (ili ponovno viđenje), prezentaciju, diskusiju, ćaskanje o R i temama vezanim za Data Science, s ciljem pravljenja pregleda razvoja R zajednice u prethodnih nekoliko godina, ali i samog R ekosistema. Takođe, poseban osvrt u diskusiji biće posvećen pitanju mladih R stručnjaka u Data Science-u.

Kome je događaj namenjen?

Svi R programeri, statističari, eksperti u AI i ML, entuzijasti i svi oni koji su zainteresovani da nauče nešto više o programskom jeziku R, imaće priliku da na pomenutom meetup-u podele svoja znanja i interesovanja sa drugima. Kako je istaknuto, BelgradeR je bila i ostaće zajednica oko programskog jezika R koja je otvorena za sve.

U okviru BelgradeR Meetup-a biće najavljen osnovni R kurs u saradnji Startit i DataKolektiv, sličan prošlogodišnjem besplatnom kursu koji je bio realizovan online.

Program (RE)konekcija R zajednice:

19:00 – 20:00 BelgradeR Meetup

20:00 – 21:00 Networking R zajednice

Sponzor ovog prvog obnovljenog BelgradeR Meetup-a jeste DataKolektiv, a događaj se realizuje i uz podršku Data Science organizacije Data Science Srbija.

Startit

Objavio/la članak.

sreda, 12. Oktobar, 2022.

IT Industrija

🔥 Najčitanije