Belgrade AI & Security Meetup — događaj u beogradskom Startit Centru

Događaj će biti održan 2. juna u 12 i 30 časova.

Marija Jevtić - 23. Maj, 2019.

Živimo u svetu Interneta stvari koji nije bio izgrađen sa sigurnosću na umu. Kako možete da kažete šta zaista rade uređaji na polici kada nemate uvid u tok mreže. Bez pravilnog praćenja protoka mreže problem se svodi na pitanje poverenja. Na ovom meetupu prisutni će imati priliku da čuju predavanja o tome šta krije IoT i kako možemo da se borimo protiv zlonamernih aktivnosti. 

Predavanja i predavači

The fresh smell of ransomed coffee: altering not so smart IoT

Martin Hron 

Prisutni će imati priliku da čuju o tome kako kršenje najboljih sigurnosnih praksi u pametnim uređajima može potencijalno dovesti do ozbiljnih posledica. Ovo predavanje predstavlja slučaj aparata za kafu, gde se zamena firmvera može izvršiti na daljinu bez interakcije korisnika. Problem je u tome da se ovakav uređaj može lako pretvoriti u skrivenog špijuna, koji polako izvlači podatke iz vašeg okruženja ili se koristi kao alat za izvlačenje podataka.

MaxNet: Neural network architecture for continuous detection of malicious activity

Petr Gronat

U toku drugog predavanja će biti predstavljeni rezultati istraživanja u okviru otkrivanja aktivnosti malvera u aplikaciji na Android sistemu. Detekcija je zasnovana na dinamičkoj analizi i formulisana je kao slabo kontrolisani problem. Kompanija Avast dizajnira RNN sekvencijalnu arhitekturu koja je u stanju da u kontinuitetu detektuje zlonamerne aktivnosti koristeći predloženi cilj maksimalnog gubitka. Eksperimenti su izvedeni na velikom industrijskom skupu podataka koji se sastoji od 361,265 uzoraka. U sklopu ovog predavanja deo podataka će biti objavljen javnosti.

Događaj će biti održan na engleskom jeziku.

Po završetku predavanja će biti proglašeni i nagrađeni pobednici Belgrade Machine Learning hakatona.

Prijave

Događaj će biti održan 2. juna u Startit Centru Beograd (Savska 5), sa početkom u 12 i 30 časova. Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava obavezna.