BalkanViator pobednik Start Tel Aviv takmičenja i ide na DLD Festival!

BalkanViator će ovog septembra otputovati u Tel Aviv, najveći svetski startap centar na svetu zajedno sa pobednicima ovog takmičenja u drugih 16 gradova - Londonu, Dablinu, Berlinu, Helsinkiju, Nju Delhiju itd. Tamo će se organizovano upoznavati sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima, predstavnicima tehnoloških inkubatora i upoznati sa načinom na koji funkcioniše startap ekosistem u Izraelu, državi sa najvećim prosekom investicija po glavi stanovnika.

Juče se u svečanoj sali Rektorata održao još jedan Start Tel Aviv. Osim samog takmičenja na kojem je pobedio BalkanViator i time obezbedio sebi učešće na DLD festivalu u Izraelu, imali smo priliku i da prisustvujemo predavanju Avnera Varnera ispred Tel Aviv Global City administration o izraleskom startup ekosistemu i panelu Srpska startap scena danas.

BalkanViator, o kome smo već pisali, će ovog septembra otputovati u Tel Aviv, najveći svetski startap centar na svetu posle Silikonske doline zajedno sa pobednicima ovog takmičenja u drugih 16 gradova – Londonu, Dablinu, Berlinu, Helsinkiju, Nju Delhiju itd. Tamo će se organizovano upoznavati sa vodećim izraelskim preduzetnicima, poslovnim anđelima, predstavnicima tehnoloških inkubatora i upoznati sa načinom na koji funkcioniše startap ekosistem u Izraelu, državi sa najvećim prosekom investicija po glavi stanovnika.

Osim ovog, predstavljeno je još 9 startapa:

HangTapp – društvena mreža kombinovana sa proširenom realnošću. Pomoću ove aplikacije ćemo moći da vidimo informacije o svemu što se nalazi oko nas, nešto nalik na sceni iz filma Terminator, a društvena mreža je samo logičan sled događaja i to je osnovna ideja Hangtappa.

Nađi doktora – platforma za preporuku doktora i bazu lekara iz svih grana medicine.

Silos softwareo kome smo ranije pisali na Startitu, je namenjen otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda, a iza njega stoji tim čiji je cilj da pomognu svojim korisnicima, ali da ih i edukuju o primeni softverskih rešenja u poslovima otkupa.

Veritek je istraživačka platforma koja analizira javno mnjenje i njegovo mišljenje o različitim brendovima. Cilj im je da humanizuju online sadržaj.

Još jedan poznati startap se predstavio na ovogodišnjem Start Tel Avivu. Beogradski Fliibyprvi srpski startap koji je dobio investiciju od LAUNCHuba, omogućava digitalnim kreativcima kompletno rešenje za objavljivanje, promociju i monetizaciju originalnog digitalnog sadržaja.

PestID – aplikacija za prepoznavanje  štetočina koja vam daje savet kako najbolje da ih se rešite.

Valltera technologies je platforma za brz pristup podacima.

Da je poljoprivreda sve češća tema startapa, dokaz je i Zitario.

Tacctic, jedina predstavljena igra, takmičenje u razvijanju taktika u fudbalu.

Kako je izraelski ambasador gospodin Josif Levi naglasio – Izrael i Srbija imaju dosta sličnosti, a Izrael je veoma raspoložen da pomogne da razvijemo inovacije i preduzetništvo i u Srbiji. Izrealska kultura je slična srpskoj jer se društvo razvijalo u vreme ratova, embarga, bombardovanja i upravo se zbog toga i smatra idealnom za razvoj preduzetništva. Izraelci ne poštuju autoritet, misle izvan okvira i pre svega, nemaju previše alternativa za posao osim da ga sami kreiraju, kao i Srbi.
Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tanja Mladenović

Unesite termine za pretragu