BalCCon2k18 — šesti međunarodni hakerski kongres ovog septembra u Novom Sadu

Tokom Kongresa će biti predstavljene brojne prezentacije, radionice kao i predavanja iz oblasti bezbednosti računarskih sistema, poput zaštite privatnosti na internetu, slobodnog softvera, programskih jezika, razvoja aplikacija i brojnih drugih. 

Novosadsko Udruženje Linux korisnika ‚‚LUGoNS” od 14. do 16. septembra organizuje šesti internacionalni hakerski kongres — BalCCon2k18. Ovogodišnji kongres se održava pod sloganom ‚‚‚Find yourself” (Pronađi sebe) u Kongresnom Centru Novosadskog sajma.

Tokom Kongresa će biti predstavljene brojne prezentacije, radionice kao i predavanja iz oblasti bezbednosti računarskih sistema, poput zaštite privatnosti na internetu, slobodnog softvera, programskih jezika, razvoja aplikacija i brojnih drugih. 

Glavni cilj ovog Kongresa je da okupi sve zajednice iz regiona i inostranstva kako bi mogli da se druže, da hakuju, da se igraju, uče, razmenjuju znanje i iskustvo i, naravno, da se zabave zajedno.

BalCCon ima za cilj da postane centar hakerske zajednice u regionu, kao i da pruži priliku svim ljudima u ovom delu Evrope da se povežu i sarađuju.

Predavači

Predavači na šestom BalCCon2k18 kongresu su poznati pripadnici hakerskih zajednica iz celog sveta, a ove godine svoje radove će predstaviti 33 predavača iz 13 zemalja (SAD, Holandija, Švajcarska, Nemačka, Austrija, Izrael, Indija, itd.). Specijalni gosti na kongresu su:

 • Žan-Filip Amason — Kudelski Security, autor knjiga ‚‚Serious Cryptography (No Starch Press)”  i ‚‚The Hash Function BLAKE (Springer)”; predavanje na temu ‚‚Blockchain: the top 10 security disasters”
 • Arnim Eijkhut — KPN CERT tim; predavanje ‚‚Phishing Phishers”
 • Dr Endru ‚‚Zoz” Bruks — predavanje ‚‚Hacking Driverless Vehicles”
 • Robert Simons — direktor Research Innovation u ThreatConnect, Inc; predavanje ‚‚Comparing Malicious Files”
 • Igor Nikolic — profesor na Delft univerzitetu; predavanje na temu ‚‚Sustainability challange and the role of hackers”
 • Džonatan Roj Azaria – Imperva Incapsula (Izrael); predavanje ‚‚Masked reflected DDoS attacks, and how to protect against them”
 • Dejvid Fur — iz Berlina; predavanje na temu ‚‚Spectre & Co. For Mere Mortals”
 • Bitvidžajs — iz Indije; predavanje ‚‚Electrical Grid — Security — Attack and Defence”

Kompletnu listu predavanja, radionica i predavača možete pronaći ovde.

Ulaznice

BalCCon hakerski kongres će biti održan od 14. do 16. septembra u Novom Sadu. Zainteresovani posetioci karte za ovaj događaj mogu pronaći na ovom linku.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tanja Marin

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu