AWS User Group meetup u novosadskom Startit Centru

Meetup će biti održan u utorak, 14. maja, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 8. Maj, 2019.

U Startit Centru Novi Sad u utorak, 14. maja, od 18 do 20 časova će biti održano drugo okupljanje AWS User Group Novi Sad zajednice.

Na ovom meetupu biće obrađene dve teme. Prvo će Aleksandar Minić i Marko Tošić predstaviti strategije koje development tim kompanije Seven Bridges koristi za skaliranje i optimizaciju AWS resursa. Zatim će Darko Mesaroš iz AWS održati prezentaciju o preporučenim strategijama za upravljanje i konfiguraciju AWS resursa kroz kod.

Kome je namenjeno?

Okupljanje je namenjeno svima koji žele da se bolje upoznaju sa preporučenim pristupima u korišćenju resursa dostupnih na AWS platformi.

Predavač

  1. Aleksandar Minić radi u Seven Bridgesu kao Head of engineering department, gde vodi tim koji radi na delu platforme koji se bavi izvršavanjem bioinformatičkih alata na velikom scale-u. Ima više od 9 godina iskustva u radu sa Java-om i raznim cloud resenjima.
  2. Marko Tošić je softver inženjer iz Beograda. Radi u SevenBridges-u od 2015. godine, trenutno u roli Head of Data Management, gde vodi tim koji razvija cloud file system i pomaže klijentima da lako integrišu svoje podatke na SevenBridges platformu.
  3. Darko Mesaroš — Solutions Arhitect za AWS u Berlinu, Nemačka. Kao SA u okviru AWS-a, on pomaže u oblikovanju strategije i omogućava široku upotrebu Amazonovih uslužnih računarskih usluga putem direktnog rada sa klijentima. Darko je vlasnik tehničkog angažmana i definisanja arhitekture implementacije, razvijajući duboku ekspertizu u AWS tehnologijama, kao i široko znanje o tome kako su aplikacije i usluge konstruisane pomoću AWS platforme.

Prijava

Događaj će biti održan u utorak, 14. maja, u 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno uz obaveznu prijavu na sledećem linku.